Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Stortinget - Møte torsdag den 8. juni 2006 kl. 10

Dato:
President: Thorbjørn Jagland

Dokument: 

Sak nr. 6

Innstilling fra helse- og omsorgskomiteen om forslag fra stortingsrepresentantene Endre Skjervø, Harald T. Nesvik, Vigdis Giltun og Jan-Henrik Fredriksen om å sørge for at det opprettes en ny samordnet erstatningsordning for dem som er blitt smittet av hepatitt C gjennom blodoverføringer i det norske helsevesen, i tråd med Hepatitt C-utvalgets tilråding

Talarar

Votering i sak nr. 6

Votering i sak nr. 6

Presidenten: Under debatten er det satt fram to forslag. Det er

  • forslag nr. 1, fra Jan-Henrik Fredriksen på vegne av Fremskrittspartiet

  • forslag nr. 2, fra Laila Dåvøy på vegne av Kristelig Folkeparti

Forslag nr. 1, fra Fremskrittspartiet, tas opp til votering. Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringen sørge for at det opprettes en ny samordnet erstatningsordning for dem som er blitt smittet av hepatitt C gjennom blodoverføringer i det norske helsevesen, i tråd med Hepatitt C-utvalgets tilråding.»

Votering:Forslaget fra Fremskrittspartiet ble med 84 mot 25 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 13.23.23)

Presidenten: Det voteres så over forslag nr. 2, fra Kristelig Folkeparti. Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringen i forbindelse med budsjettforslaget for 2007 gi en nærmere vurdering av hvordan billighetserstatningsordningen bør praktiseres overfor pasientene som ble smittet av hepatitt C gjennom blodoverføring i perioden fra 1980 til 1993.»

Presidenten antar at Fremskrittspartiet nå ønsker å støtte forslaget subsidiært.

Votering:Forslaget fra Kristelig Folkeparti ble med 78 mot 31 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 13.23.48)Komiteen hadde innstilt:

Dokument nr. 8:77 (2005-2006) – forslag fra stortingsrepresentantene Endre Skjervø, Harald T. Nesvik, Vigdis Giltun og Jan-Henrik Fredriksen om å sørge for at det opprettes en ny samordnet erstatningsordning for dem som er blitt rammet av hepatitt C gjennom blodoverføring i det norske helsevesen, i tråd med Hepatitt C-utvalgets tilråding – vedlegges protokollen.

Votering:Komiteens innstilling ble enstemmig bifalt.