Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Stortinget - Møte tirsdag den 14. juni 2005 kl. 14.05

Dato:
President: Eirin Faldet

Dokument: 

Sak nr. 10

Innstilling fra næringskomiteen om forslag fra stortingsrepresentantene Carl I. Hagen, Øystein Hedstrøm og Lodve Solholm om å etablere likeverdige konkurranseforhold mellom landbrukssamvirket og andre private aktører i matvaresektoren

Talarar

Votering i sak nr. 10

Votering i sak nr. 10

Presidenten: Under debatten er det satt fram fire forslag. Det er

  • forslag nr. 1, fra Inge Ryan på vegne av Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet

  • forslagene nr. 2–4, fra Øystein Hedstrøm på vegne av Fremskrittspartiet

Det voteres over forslag nr. 1, fra Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet. Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringen stanse vurderingen av ytterligere utvidelse av forsyningsplikten for flytende produkter og vurdering av eiermessig deling av TINE BA som markedsregulator.»

Votering:Forslaget fra Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet ble med 81 mot 21 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 23.11.57)

Presidenten: Det blir så votert alternativt mellom innstillingen og forslagene fra Fremskrittspartiet.

Forslag nr. 2 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen fremme de nødvendige forslag slik at markedsreguleringen av egg og fjørfe, med hjemmel i «Lov til å fremja umsetnaden av jordbruksvaror», oppheves.»

Forslag nr. 3 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen fremme de nødvendige forslag slik at det etableres et juridisk og eiermessig skille mellom markedsregulator og Gilde ved at oppgavene som markedsregulator legges til et eget offentlig eiet selskap eller Statens landbruksforvaltning.»

Forslag nr. 4 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen fremme de nødvendige forslag slik at det etableres et juridisk og eiermessig skille mellom markedsregulator og TINE ved at oppgavene som markedsregulator legges til et eget offentlig eiet selskap eller Statens landbruksforvaltning.»

Komiteen hadde innstillet:

Dokument nr. 8:53 (2004-2005) – forslag fra stortingsrepresentantene Carl I. Hagen, Øystein Hedstrøm og Lodve Solholm om å etablere likeverdige konkurranseforhold mellom landbrukssamvirket og andre private aktører i matvaresektoren – bifalles ikke.

Votering:Ved alternativ votering mellom komiteens innstilling og forslagene fra Fremskrittspartiet bifaltes innstillingen med 87 mot 15 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 23.12.40)