Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Stortinget - Møte torsdag den 16. desember 2004 kl. 10

Dato:
President: Kjell Engebretsen

Dokument: 

Sak nr. 12

Innstilling fra justiskomiteen om forslag fra stortingsrepresentantene Ola D. Gløtvold og Eli Sollied Øveraas om lovmessig å forby erverv, besittelse og bruk av dopingmidler, og forslag fra stortingsrepresentantene Magnar Lund Bergo, May Hansen, Sigbjørn Molvik og Siri Hall Arnøy om tiltak for å begrense bruken av dopingmidler blant barn og unge

Talarar

Votering i sak nr. 12

Votering i sak nr. 12

Presidenten: Under debatten er det satt fram to forslag. Det er

  • forslag nr. 1, fra Magnar Lund Bergo på vegne av Sosialistisk Venstreparti

  • forslag nr. 2, fra Ola D. Gløtvold på vegne av Senterpartiet

Forslag nr. 2, fra Senterpartiet, er omgjort til et oversendelsesforslag. Forslaget lyder i endret form:

«Det henstilles til Regjeringen å fremme forslag om å forby erverv, besittelse og bruk av dopingmidler gjennom en utvidelse av straffeloven §162 b.»

Presidenten foreslår at forslaget oversendes Regjeringen uten realitetsvotering. – Det anses vedtatt.

Det voteres så over forslag nr. 1, fra Sosialistisk Venstreparti. Forslaget lyder:

  • «a. Stortinget ber Regjeringen fremme forslag om en utvidelse av mandatet til Stiftelsen Antidoping Norge, slik at disse kan være ansvarlig for å følge opp dopingbruk, også utenfor den organiserte idretten. Forslaget må inneholde en helhetlig plan for finansiering som går utover tippemidler, bl.a. bør det bevilges midler over Arbeids- og sosialdepartementets budsjett, Helse- og omsorgsdepartementets budsjett og Barne- og familiedepartementets budsjett.

  • b. Stortinget ber Regjeringen fremme forslag om opprettelse av en forskningsenhet under Stiftelsen Antidoping Norge, som skal arbeide med både fysiske, psykiske, samfunnsmessige og sosiale skadevirkninger av bruk av dopingmidler.

  • c. Stortinget ber Regjeringen legge fram en handlingsplan for hvordan man best kan forebygge at barn og unge begynner å dope seg, og denne planen må inkludere arenaer som skolen, treningssentre, idrettslag og andre utsatte områder og grupper.»

Senterpartiet har varslet at de støtter dette forslaget.

Votering:Forslaget fra Sosialistisk Venstreparti ble med 79 mot 21 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 13.57.32)Komiteen hadde innstillet:

Dokument nr. 8:84 (2003-2004) – forslag fra stortingsrepresentantene Ola D. Gløtvold og Eli Sollied Øveraas om lovmessig å forby erverv, besittelse og bruk av dopingmidler og Dokument nr. 8:89 (2003-2004) – forslag fra stortingsrepresentantene Magnar Lund Bergo, May Hansen, Sigbjørn Molvik og Siri Hall Arnøy om tiltak for å begrense bruken av dopingmidler blant barn og unge – vedlegges protokollen.

Votering:Komiteens innstilling bifaltes enstemmig.