Stortinget - Møte onsdag den 10. november 2004 kl. 10

Dato: 10.11.2004

Formalia

Valg av settepresident

Presidenten: Presidenten vil foreslå at det velges en settepresident for Stortingets møte i dag – og anser det som vedtatt.

Presidenten vil foreslå Svein Flåtten. – Andre foreslag foreligger ikke, og Svein Flåtten anses enstemmig valgt som settepresident for Stortingets møte i dag.

Representanten Steinar Bastesen vil framsette to private forslag.

Steinar Bastesen (Kp) [10:01:15]: Jeg vil framsette to private forslag.

Det ene forslaget går på å innføre en straffebestemmelse mot seksuell omgang med dyr.

Det andre forslaget jeg vil fremme, er om å få en bredt sammensatt kommisjon for evaluering av politiske, juridiske, økonomiske og økologiske forhold i fiskeriene og hvordan globaliseringen og privatiseringen av ressursene påvirker fiskeriene og kystsamfunnene.

Presidenten: Representanten Sigbjørn Molvik vil framsette et privat forslag.

Sigbjørn Molvik (SV) [10:02:18]: På vegne av representanten Olav Gunnar Ballo og meg sjøl vil jeg fremme forslag om utarbeidelse av kriterier for en minstenorm for legedekningen ved norske sykehjem.

Presidenten: Representanten Per Sandberg vil framsette et privat forslag.

Per Sandberg (FrP) [10:02:47]: På vegne av representanten Gjermund Hagesæter og meg selv vil jeg fremme forslag om kompensasjon/tilleggsbevilgning for skattesvikten i norske kommuner i 2004.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.

Præsidiet i Danmarks Folketing, ledet av Folketingets formann, Christian Mejdahl, er på offisielt besøk hos oss og er til stede på gjestegalleriet. Det er en glede å ønske dere velkommen i Stortinget. Vi setter pris på denne anledningen til ytterligere å styrke de mange gode bånd mellom Folketinget og Stortinget.

Representantene applauderte.