Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Stortinget - Møte onsdag den 4. juni 2003 kl. 10

Dato:
President: Jørgen Kosmo

Dokument: 

Sak nr. 5

Innstilling fra næringskomiteen om forslag fra stortingsrepresentantene Øystein Djupedal, Rolf Reikvam og Inge Ryan om en statusrapport om IT- og kunnskapssenteret på Fornebu

Talarar

Votering i sak nr. 5

Votering i sak nr. 5

Presidenten: Under debatten har Øystein Hedstrøm satt fram to forslag på vegne av Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet.

Forslag nr. 1 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen foreta en utredning som omfatter følgende punkter:

  • a) En vurdering av erfaringene fra kunnskapssentra som virkemiddel for å skape synergier ut fra samspillet mellom forskning, utdanning og næringsvirksomhet.

  • b) En analyse av erfaringer fra kunnskapssentra som er designet fra grunnen gjennom samarbeid mellom staten og private (Oulo, Sophia Antipolis, Montpellier).

  • c) En drøfting av muligheter for å utnytte disse erfaringene til å styrke IT Fornebu og regionale initiativ med sikte på å gjøre disse til et sentralt element i utviklingen av et innovasjonssystem i Norge.»

Forslag nr. 2 lyder:

«Dokument nr. 8:64 (2002-2003) – forslag fra stortingsrepresentantene Øystein Djupedal, Rolf Reikvam og Inge Ryan om en statusrapport om IT- og kunnskapssenteret på Fornebu – bifalles ikke.»

Komiteen hadde innstillet:

Stortinget ber Regjeringen innen ett år om å fremlegge en statusrapport om IT- og kunnskapssenteret på Fornebu, med vekt på å få en vurdering av om utviklingen av senteret er i tråd med Stortingets intensjoner, og analysere om prosjektets konsept som næringspolitisk virkemiddel har virket som forutsatt.

Presidenten: Det voteres først over forslag nr. 1, fra Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet. Deretter voteres det alternativt mellom innstillingen og forslag nr. 2, fra Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet.

Votering:
  • 1. Forslag nr. 1, fra Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet, ble med 61 mot 48 stemmer ikke bifalt.

(Voteringsutskrift kl. 14.00.12)
  • 2. Ved alternativ votering mellom komiteens innstilling og forslag nr. 2, fra Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet, bifaltes innstillingen med 61 mot 49 stemmer.

(Voteringsutskrift kl. 14.00.52)