Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Stortinget - Møte fredag den 14. juni 2002 kl. 10

Dato:
President: Jørgen Kosmo

Dokument: 

Sak nr. 1

Innstilling frå kyrkje-, utdannings- og forskingskomiteen om forslag frå stortingsrepresentantane Lena Jensen, Inge Ryan og Rolf Reikvam om å innføre maksimalgrense for reisetida frå heimen til skolen

Talarar

Votering i sak nr. 1

Votering i sak nr. 1

Presidenten: Under debatten er det satt fram to forslag. Det er

  • forslag nr. 1, fra Arne Sortevik på vegne av Fremskrittspartiet og representanten Jan Simonsen

  • forslag nr. 2, fra Lena Jensen på vegne av Sosialistisk Venstreparti

Forslag nr. 2, fra Sosialistisk Venstreparti, tas opp til votering. Forslaget lyder:

  • «1. Stortinget ber Regjeringen etablere et system for rapportering av elevenes reisetid til og fra skolen, for å kunne følge utviklingen i skolestruktur og reisevei.

  • 2. Stortinget ber Regjeringen legge frem forslag til regelverk om at opptaksområdene i hovedregel skal organiseres slik at reisetida fra hjem til skole ikke overstiger 30 minutter for barnetrinnet og 45 minutter for ungdomstrinnet.»

Votering:Forslaget fra Sosialistisk Venstreparti ble med 91 mot 14 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 11.21.47)

Presidenten: Forslag nr. 1, fra Fremskrittspartiet og representanten Simonsen, tas opp til votering. Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringen legge frem sak om nytt lovverk og nytt finansieringsopplegg for grunnskolen og videregående skole. Stortinget forutsetter en felles lov for alle elever og at loven åpner for fri etablering og drift av private skoler basert på en ordningen med akkreditering og evaluering fra et uavhengig organ. Stortinget forutsetter at finansiering endres slik at statlige midler styres direkte frem til bruker gjennom et system der pengene følger eleven.»

Votering:Forslaget fra Fremskrittspartiet og representanten Simonsen ble med 87 mot 18 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 11.22.06)Komiteen hadde innstillet:

Dokument nr. 8:116 (2001-2002) – forslag frå stortingsrepresentantane Lena Jensen, Inge Ryan og Rolf Reikvam om å innføre maksimalgrense for reisetida frå heimen til skolen – vert å leggje ved møteboka.

Votering:Komiteens innstilling bifaltes enstemmig.