Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Stortinget - Møte torsdag den 14. mars 2002 kl. 10

Dato:
President: Inge Lønning

Dokument: 

Sak nr. 1

Innstilling fra næringskomiteen om forslag fra stortingsrepresentant Inge Ryan om gjeninnføring av støtten til utkantbutikker

Talarar

Votering i sak nr. 1

Votering i sak nr. 1

Presidenten: Under debatten har Inge Ryan satt fram et forslag på vegne av Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet. Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringen i forbindelse med statsbudsjettet for 2003 fremme forslag til økonomisk kompensasjon til butikker som ligger svært langt fra nærmeste innkjøpsalternativ.»

Det gjøres oppmerksom på at Kystpartiet støtter forslaget.

Votering:Forslaget fra Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet ble med 73 mot 20 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 11.11.10)Komiteen hadde innstillet:

I

Dokument nr. 8:21 (2001-2002) – forslag fra stortingsrepresentant Inge Ryan om gjeninnføring av støtten til utkantbutikker – vedlegges protokollen.

Votering:Komiteens innstilling bifaltes enstemmig.

Presidenten: Under debatten er innstillingens tilråding til II omgjort til et oversendelsesforslag og får følgende ordlyd:

«Det henstilles til Regjeringen å ta initiativ til et tettere samarbeid med dagligvarekjedene for å sikre butikktilbud i våre mest marginale områder for bosetting.»

Presidenten foreslår at forslaget i denne form oversendes Regjeringen uten realitetsvotering. – Det anses vedtatt.