Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Stortinget - Møte fredag den 8. mars 2002 kl. 10

Dato:
President: Inge Lønning

Dokument: 

Sak nr. 3

Innstilling fra næringskomiteen om forslag fra stortingsrepresentant Steinar Bastesen om at kontrollen og eierskapet til naturressursene, og da særlig matressursene i sjø og på land, kan forbli på norske hender

Talarar

Votering i sak nr. 3

Votering i sak nr. 3

Komiteen hadde innstillet:

I

Stortinget ber Regjeringen på egnet måte gi en orientering til Stortinget om hvordan staten bør håndtere eierskapet til naturressurser, herunder matressurser – samt en fordeling av norsk og utenlandsk eierstruktur.

Presidenten: Under debatten er I omgjort til et oversendelsesforslag, og innledningen endres til «Det henstilles til Regjeringen» osv. Forslaget lyder i endret form:

«Det henstilles til Regjeringen på egnet måte å gi en orientering til Stortinget om hvordan staten bør håndtere eierskapet til naturressurser, herunder matressurser – samt en fordeling av norsk og utenlandsk eierstruktur.»

Presidenten foreslår at forslaget oversendes Regjeringen uten realitetsvotering – og anser det som vedtatt.

Videre var innstillet:

II

Dokument nr. 8:5 (2001-2002) – forslag fra stortingsrepresentant Steinar Bastesen om at kontrollen og eierskapet til naturressursene, og da særlig matressursene i sjø og på land, kan forbli på norske hender – vedlegges protokollen.

Votering:Komiteens innstilling bifaltes enstemmig.