Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Stortinget - Møte tirsdag den 20. februar 2001 kl. 10

Dato:
President: Kirsti Kolle Grøndahl

Dokument: 

Sak nr. 2

Innstilling fra kommunalkomiteen om forslag fra stortingsrepresentantene Sverre J. Hoddevik, Sonja Irene Sjøli og Erna Solberg om å iverksette forsøk med konkurranse om tiltak og arbeidsformidling av funksjonshemmede, yrkeshemmede, sosialklienter og andre personer som krever ekstra tilrettelegging og oppfølging i arbeidsmarkedet

Talarar

Votering i sak nr. 2

Votering i sak nr. 2

Presidenten: Under debatten har Erna Solberg satt fram et forslag på vegne av Kristelig Folkeparti, Fremskrittspartiet og Høyre. Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringen etablere en prøveordning med konkurranse om arbeidsformidling av personer som krever ekstra tilrettelegging og oppfølging i arbeidsmarkedet etter den modell som skisseres i Dokument nr. 8:14 (2000-2001).»

Komiteen hadde innstillet:

I

Dokument nr. 8:14 (2000-2001) – forslag fra stortingsrepresentantene Sverre J. Hoddevik, Sonja Irene Sjøli og Erna Solberg om å iverksette forsøk med konkurranse om tiltak og arbeidsformidling av funksjonshemmede, yrkeshemmede, sosialklienter og andre personer som krever ekstra tilrettelegging og oppfølging i arbeidsmarkedet – vedlegges protokollen.

Votering:Ved alternativ votering mellom komiteens innstilling og forslaget fra Kristelig Folkeparti, Fremskrittspartiet og Høyre bifaltes forslaget med 50 mot 49 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 14.55.52)

Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) (fra salen): President! For ordens skuld: Senterpartiet skal ikkje støtta det forslaget. Eg ber om at vi tek voteringa om att.

Presidenten: Da må noen si fra at de har stemt feil. Er det noen som har votert feil?

– Nei, da er det lite presidenten kan gjøre med det.

Da er forslaget vedtatt.

Videre var innstillet:

II

Stortinget ber Regjeringa i samband med gjennomgongen av Aetat si verksemd om å leggja fram eit forslag om forsøk som inneber ei meir fleksibel arbeidsformidling av personar som treng ekstra tilretteleggjing og oppfylgjing organisert på ein måte som gjer at ulike lokale aktørar har høve til å delta.

Presidenten: Presidenten har forstått det slik at Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti ønsker å stemme imot.

Voteringstavlene viste at 57 hadde stemt for innstillingen og 37 imot.

(Voteringsutskrift kl. 14.57.15)

Erna Solberg (H): Det har oppstått en litt spesiell situasjon.

Når forslaget først er vedtatt, føler jeg behov for at det stemmes subsidiært. Men jeg regner med at det er flere som vil be om at vi får ta avstemningen en gang til. Resultatet kom litt overraskende.

Presidenten: Det gjorde det på flere enn Erna Solberg.

Presidenten forstår det med all velvilje slik at det er en rekke representanter i salen som nå etter denne stemmeforklaringen fra Erna Solberg mener å ha stemt feil over II. – Det blir bekreftet.

Da tar vi voteringen over II igjen.

Presidenten har forstått det slik at de fleste i salen skal stemme imot, men det er uklart for henne om det er noen i det hele tatt som skal stemme for.

(Uro i salen)

Det er fortsatt muligheter for å ombestemme seg.

Presidenten forstår det slik at siden I Det var mindretallsforslaget som ble vedtatt.er vedtatt, vil de som var for II, nå stemme imot også II. Arbeiderpartiet og Sosialistisk Ventreparti har allerede signalisert at de vil stemme mot II, og presidenten forstår det slik at Høyre, Kristelig Folkeparti og Fremskrittspartiet i hvert fall vil stemme imot. Så er det et åpent spørsmål hvor Senterpartiet og Venstre lander. Det vet ikke presidenten.

Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) (fra salen): Dette var opphavleg eit senterpartiforslag, som såg ut til å få subsidiær støtte. No ser det ut til at det fell bort.

Presidenten: Aud Gaundal – til stemmeforklaring.

Aud Gaundal (A): Avstemningen foregikk alternativt mellom I og forslaget, og forslaget ble vedtatt med 50 stemmer mot 49 stemmer. Vi har gått inn for I, mot II og mot forslaget. Når forslaget fra mindretallet nå er vedtatt, er det vel ingen vits i å vedta II.

Presidenten: Dette bekrefter noe av det presidenten forsøkte å antyde, at II sannsynligvis ikke får noen særlig oppslutning i denne salen.

Votering:Komiteens innstilling til II ble enstemmig forkastet.