Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Stortinget - Møte torsdag den 18. mai 2000 kl. 12

Dato:
President: Hans J. Røsjorde

Dokument: 
(Innst. S. nr. 169 (1999-2000), jf. Dokument nr. 8:30, unntatt I (1999-2000))

Sak nr. 5

Innstilling fra finanskomiteen om forslag fra stortingsrepresentantene Siv Jensen, Kenneth Svendsen og Per Erik Monsen om endringer i avgift på autodiesel

Talarar

Votering i sak nr.5

Votering i sak nr.5

Presidenten: Under debatten har Per Erik Monsen satt fram to forslag på vegne av Fremskrittspartiet og representanten Steinar Bastesen, forslagene nr. 2 og 3.

Presidenten gjør oppmerksom på at forslag nr. 1 ikke er tatt opp.

Forslag nr. 2 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen, i forbindelse med statsbudsjettet for 2001 legge frem en redegjørelse om forskjellene i transportkostnader i EU-området samt fremme forslag om endringer i autodieselavgiften slik at denne blir liggende på linje med EUs minimumsnivå.»

Forslag nr. 3 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen fremme forslag om innføring av et system for autodiesel som er fleksibelt, slik at avgiften går ned når oljeprisen går opp og motsatt, slik at utsalgsprisen ikke endres som følge av endringer i oljeprisen.»

Det voteres alternativt mellom innstillingen og forslagene.

Komiteen hadde innstillet:

Dokument nr. 8:30, unntatt I (1999-2000) – forslag fra stortingsrepresentantene Siv Jensen, Kenneth Svendsen og Per Erik Monsen om endringer i avgift på autodiesel – avvises.

Votering:Ved alternativ votering mellom komiteens innstilling og forslagene fra Fremskrittspartiet og representanten Steinar Bastesen bifaltes innstillingen med 83 mot 18 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 22.08.26)