Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Stortinget - Møte mandag den 12. april 1999 kl. 12

Dato:
President: Kirsti Kolle Grøndahl

Dokument: 

Sak nr. 3

Innstilling fra energi- og miljøkomiteen om forslag fra stortingsrepresentant Steinar Bastesen om nedsettelse av et utvalg for vurdering av nærings- og samfunnsmessige konsekvenser ved praktiseringen av landsplan for nasjonalparker og naturvernloven

Talarar

Votering i sak nr. 3

Votering i sak nr. 3

Presidenten: Under debatten har Steinar Bastesen på vegne av Tverrpolitisk Folkevalgte tatt opp det forslag som er gjengitt i innstillingen, og samtidig gjort dette om til et oversendelsesforslag. Forslaget endres i tråd med dette og får følgende ordlyd:

«Det henstilles til Regjeringen å sette ned et utvalg som skal vurdere nærings- og samfunnsmessige konsekvenser av praktiseringen av revidert «Ny landsplan for nasjonalparker» samt naturvernloven. Utvalget bør også fremme forslag om at slike konsekvensanalyser skal følge alle verneforslag om at disse konsekvensanalysene skal forelegges Stortinget før det fattes vedtak i store vernesaker.»

Presidenten foreslår at dette forslag oversendes Regjeringen uten realitetsvotering. – Det anses vedtatt.

Komiteen hadde innstillet:

Dokument nr. 8:16 (1998-99) – forslag fra stortingsrepresentant Steinar Bastesen om nedsettelse av et utvalg for vurdering av nærings- og samfunnsmessige konsekvenser ved praktiseringen av landsplan for nasjonalparker og naturvernloven – vedlegges protokollen.

Votering:Komiteens innstilling bifaltes enstemmig.