Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Stortinget - Møte torsdag den 11. februar 1999 kl. 10

Dato:
President: Kirsti Kolle Grøndahl

Dokument: 

Sak nr. 2

Innstilling fra kommunalkomiteen om forslag fra stortingsrepresentantene Erna Solberg og Sverre J. Hoddevik om å nedsette et uavhengig utvalg som skal gjennomgå lover, forskrifter, rundskriv og andre reguleringer som a) unødvendig begrenser det kommunale selvstyret, b) øker kommunalt byråkrati eller c) som hindrer kommunene i å bruke sine ressurser målrettet og effektivt for å løse de kommunale oppgavene og bedre tjenestetilbudet

Talarar

Votering i sak nr. 2

Votering i sak nr. 2

Presidenten: Under debatten har Erna Solberg satt fram et forslag på vegne av Fremskrittspartiet og Høyre. Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringen nedsette et utvalg som skal gjennomgå lover, forskrifter, rundskriv og andre reguleringer som unødvendig begrenser det kommunale selvstyret, øker kommunalt byråkrati eller som hindrer kommunene i å bruke sine ressurser målrettet og effektivt for å løse de kommunale oppgavene og bedre tjenestetilbudet. Utvalget forutsettes å arbeide etter den modell som Næringslovutvalget arbeider etter.»

Det voteres først over forslaget og deretter over innstillingen.

Votering:Forslaget fra Fremskrittspartiet og Høyre ble med 65 mot 32 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 11.41.21)Komiteen hadde innstillet:

Dokument 8:9 (1998-99) – forslag fra stortingsrepresentantene Erna Solberg og Sverre J. Hoddevik om å nedsette et uavhengig utvalg som skal gjennomgå lover, forskrifter, rundskriv og andre reguleringer som a) unødvendig begrenser det kommunale selvstyret, b) øker kommunalt byråkrati eller c) som hindrer kommunene i å bruke sine ressurser målrettet og effektivt for å løse de kommunale oppgavene og bedre tjenestetilbudet – vedlegges protokollen.

Votering:Komiteens innstilling bifaltes enstemmig.