Søk

Innhald

6. Anmodningsvedtak i stortingssesjonen 2014–2015

6.1 Barne- og familiedepartementet

Nytt felles anbud for faste barnevernsplasser

Vedtak nr. 16, 13. november 2014

«Stortinget ber regjeringen, når nytt felles anbud på kjøp av faste barnevernsplasser blir utlyst, å legge til grunn at kontraktene gjøres langsiktige/løpende, med jevnlig kontraktsoppfølging og gjensidig oppsigelsesmulighet som ivaretar barnas behov for langsiktighet.»

Komiteens merknader

Komiteen viser til at regjeringen tar sikte på å komme tilbake til Stortinget på egnet måte, og avventer dette før vedtaket kvitteres ut.

6.2 Justis- og beredskapsdepartementet

Foreldingsreglar

Vedtak nr. 462, 17. mars 2015

«Stortinget ber regjeringen fremme sak om foreldelsesregler for forsettlige handlinger som har døden til følge.»

Komiteens merknader

Komiteen viser til at det har gått 5 år siden forslaget ble vedtatt, og at det fortsatt ikke er satt ut i livet. Komiteen avventer gjennomføring av vedtaket før utkvittering kan finne sted.

Kompensasjonsordning 110-sentralar

Vedtak nr. 645, 10. juni 2015

«Stortinget ber regjeringen utforme en kompensasjonsordning for 110-sentraler som blir nedlagt med ny struktur, og komme tilbake til Stortinget med forslag til en slik ordning på egnet måte.»

Komiteens merknader

Komiteen viser til forslaget om en kompensasjonsordning for 110-sentraler som følge av ny struktur fra juni 2015 og forutsetter at regjeringen kommer tilbake til Stortinget med forslag til en slik ordning på egnet måte. Anmodningsvedtaket opprettholdes.

6.3 Kulturdepartementet

Nasjonalgalleriet

Vedtak nr. 60, 1. desember 2014

«Stortinget ber regjeringen vurdere om Nasjonalgalleriet kan være en del av Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design uten ny totalrenovering.»

Komiteens merknader

Komiteen har merket seg at vedtaket som ble fattet i desember 2014, fortsatt ikke er effektuert, men at det arbeides med en løsning. Komiteen avventer dette før vedtaket kvitteres ut.