15. Olje- og energidepartementet

15.1 Sammendrag

Regnskapet for 2014 for Olje- og energidepartementet viser 53 990 mill. kroner i utgifter og 175 968 mill. kroner i inntekter. 259 mill. kroner er overført til neste år.

Departementets ansvarsområde omfatter syv regnskaper. Ingen virksomheter har fått vesentlige merknader for 2014.

Riksrevisjonen bemerket i 2013 at Oljedirektoratets arbeid med informasjonssikkerhet hadde vesentlige mangler. Spesielt alvorlig var Oljedirektoratets manglende implementering av et styringssystem for informasjonssikkerhet samt mangelfull oppfølging av sikkerheten i den nasjonale datalagringsbasen Diskos. Riksrevisjonen var videre kritisk til at Olje- og energidepartementet i sin styringsdialog ikke hadde fulgt opp direktoratets arbeid med informasjonssikkerhet til tross for at dette har vært et krav i tildelingsbrevene for 2011, 2012 og 2013. Kontroll- og konstitusjonskomiteen var enig i kritikken, og forventet at det ble gjennomført tiltak som sikrer at direktoratet implementerer nødvendig styringssystem. Komiteen ba Riksrevisjonen følge saken videre.

Årets revisjon viser at departementets oppfølging gjennom styringsdialogmøtene i 2014 har resultert i tydeligere styringsparametere og krav til rapportering i tildelingsbrevet til Oljedirektoratet for 2015.

Riksrevisjonen har ingen vesentlige merknader til Olje- og energidepartementet for 2014.

15.2 Komiteens merknader

Komiteen viser til at Riksrevisjonen ikke har noen vesentlige merknader når det gjelder den årlige revisjon og kontroll av Olje- og energidepartementet for budsjettåret 2014. Komiteen tar dette til etterretning og er tilfreds med at det synes som om departementets oppfølging av Oljedirektoratets arbeid med informasjonssikkerhet nå er i tråd med de forventninger en samlet komité uttrykte i Innst. 130 S (2014–2015) om Riksrevisjonens rapport om den årlige revisjon og kontroll for budsjettåret 2013.