2.3 Kap. 800 Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet

Komiteen vil peke på at ved overføringen av ansvaret for integreringspolitikken til Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet ble det i realiteten dannet et nytt departement. Komiteen har merket seg at departementet har sett i verk tiltak for å gi et best mulig samsvar mellom oppgaveprioritering, ressursallokering og bruk av den samlede kompetansen i departementet. Komiteen har merket seg at innføringen av nytt system for elektronisk saksbehandling har blitt utsatt til 2011. Det nye systemet skal effektivisere arbeidsprosessene og lette samhandlingen på tvers av avdelings- og departementsgrenser. Komiteen ser frem til at dette skal frigjøre arbeidskraft til andre oppgaver.

Post 1 Driftsutgifter

Komiteens flertall, alle unntatt medlemmene fra Fremskrittspartiet og Høyre, viser til regjeringens forslag og støtter dette.

Komiteens medlemmer fra Fremskrittspartiet og Høyre mener en nå må forvente en viss effektiviseringseffekt i administrasjonen, og ikke slik det legges opp til i budsjettet; en økning i antall ansatte og i utgifter. Disse medlemmer forventer at nye systemer vil gi muligheter for besparelse og rasjonalisering.

Komiteens medlemmer fra Fremskrittspartiet foreslår for øvrig redusert virksomhet på en del områder, hvilket vil medføre redusert behov for midler i departementet.

Disse medlemmer viser for øvrig til Fremskrittspartiets alternative statsbudsjett.

Komiteens medlemmer fra Høyre viser til Høyres alternative budsjett og reduserer bevilgningene under post 1 med 25,5 mill. kroner.

Post 21 Spesielle driftsutgifter

Komiteens flertall, alle unntatt medlemmene fra Fremskrittspartiet, viser til regjeringens forslag og støtter dette.

Komiteens medlemmer fra Fremskrittspartiet ønsker å gå imot regjeringens økning, som hovedsakelig er forårsaket av utvalgs- og europakommisjonsarbeid, og viser til Fremskrittspartiets alternative statsbudsjett.