Brev fra kontroll og konstitusjonskomiteen til Justis- og politidepartementet v/statsråden, datert 12. november 2009

Dokument 1 (2009–2010)

Kontroll- og konstitusjonskomiteen har for tiden til behandling Dokument 1 (2009–2010) Riksrevisjonens rapport om den årlige revisjon og kontroll for budsjettåret 2008. I den forbindelse ønsker komiteen å stille følgende spørsmål:

  • 1. Riksrevisjonen påpeker et klart behov for fornyelse av IKT-strukturen i politiet. Det fremkommer i dokumentet at Politiets data- og materielltjeneste ble tildelt ca 40 mill kroner til å starte fornyelsen av IKT-infrastrukturen. Hvordan er fremdriften i dette arbeidet? Når regner statsråden med at ny struktur kan være på plass?

  • 2. Departementet har i følge Dokument 1 uttalt at politidistrikter som ikke har hatt tilfredsstillende kontroll med vaktselskaper, innen mai 2009 skulle fremlegge en plan for kontrollvirksomheten i 2009. Hvordan er dette fulgt opp? Er planene fremlagt?

  • 3. Hvordan er status for det nye nødnettet pr dags dato? Når forventes det nå å bli tatt i bruk? Hvordan påvirkes fremdriften av de økonomiske problemene hos leverandørene? På hvilken måte følges prosjektet nå opp fra departementets side? Hvilke planer foreligger når det gjelder fase 2 i utbyggingen?

Av hensyn til den videre fremdrift i komiteens arbeid med innstilling til Stortinget, bes det om snarlig svar.