Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Endringer i lov om Statens pensjonskasse og enkelte andre lover (opphevelse av minstegrensen for rett til medlemskap)

Prop. 120 L (2022-2023), Innst. 37 L (2023-2024), Lovvedtak 1 (2023-2024)

Status: Lovsaka er ferdigbehandla og sanksjonert i statsråd. Lova gjeld frå det tidspunktet som blir bestemt i lova, eller som regjeringa bestemmer.

Lovforslag frå Arbeids- og inkluderingsdepartementetSaka er behandla i arbeids- og sosialkomiteenTilråding levert 31.10.2023Innst. 37 L (2023-2024)

Saksgang

Status

  • Vedtak i kortversjon

    Stortinget har vedtatt endringer i lov om Statens pensjonskasse og enkelte andre lover (opphevelse av minstegrensen for rett til medlemskap). I dag er minstegrensen for rett til medlemskap i Statens pensjonskasse, apotekordningen og sykepleierordningen at arbeidstiden utgjør 20 pst. eller mer av full stilling. Det ble vedtatt at denne minstegrensen oppheves. Stortinget ba også regjeringen lette til rette for at pensjonerte sykepleiere har gode insentiver for å jobbe i mindre stillinger i det offentlige, herunder vurdere unntak for innmelding i pensjonsordningen for sykepleiere. Stortinget ba videre regjeringen utrede om offentlige godkjente sykepleiere ansatt i bemanningsforetak og som leier ut til institusjoner uten sykepleierpensjonsloven, også bør være medlemmer i pensjonsordningen for sykepleiere.

  • Behandling og vedtak

    Lovsaka er ferdigbehandla

    Vedtak i samsvar med innstillingen

  • Slik stemte representantene

    Første behandling:
    Voteringsoversikt

  • Behandling og tilråding

    Tilråding levert 31.10.2023

    Behandla andre gang i Stortinget 14.11.2023