Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Forslag fremma i debatten

Dokument 8:31 S (2023-2024), Innst. 218 S (2023-2024)

  • Forslag nr. 5 fra Ropstad, Kjell Ingolf på vegner av Kristelig Folkeparti


    Stortinget ber regjeringen fremme forslag om å øke bevilgningen til ordningen Jødiske veivisere i regi av Det Mosaiske Trossamfund i revidert nasjonalbudsjett 2024.

    Forslag nr. 6 fra Ropstad, Kjell Ingolf på vegner av Kristelig Folkeparti


    Stortinget ber regjeringen fremme forslag om å øke bevilgningen til Dembra i lærerutdanningen i revidert nasjonalbudsjett 2024, slik at kunnskap om antisemittisme når ut til alle lærerstudenter. Økningen skal ikke gå ut over Dembras øvrige arbeid.

    Forslag nr. 7 fra Ropstad, Kjell Ingolf på vegner av Kristelig Folkeparti


    Stortinget ber regjeringen gjøre antisemittisme til et eget tema i læreplanen i skolen, slik at alle elever får undervisning om antisemittisme.

    Forslag nr. 8 fra Ropstad, Kjell Ingolf på vegner av Kristelig Folkeparti


    Stortinget ber regjeringen sørge for at jødisk liv og kultur tematiseres i læreplanen for barneskolen, for eksempel gjennom kulturinnslag.

    Forslag nr. 9 fra Ropstad, Kjell Ingolf på vegner av Kristelig Folkeparti


    Stortinget ber regjeringen sikre at det etableres eksplisitte føringer og kriterier for formidlingsaktivitet i utlysning og tildeling av forskningsmidler når det gjelder antisemittisme og jødedom. Føringene må omfatte formidling av forskningsfunn til yrkesgrupper som lærere, politi, journalister mv.

    Forslag nr. 10 fra Ropstad, Kjell Ingolf på vegner av Kristelig Folkeparti


    Stortinget ber regjeringen etablere et professorat i jødiske studier ved Det teologiske fakultet ved Universitetet i Oslo.