Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Forslag fremma i debatten

Meld. St. 1 (2023-2024), Innst. 2 S (2023-2024)

  • Forslag nr. 72 fra Hoksrud, Bård på vegner av Fremskrittspartiet


    Stortinget ber regjeringen sørge for at Helse Nord RHF stanser planene om å legge ned akutt- og fødetilbud i Nord-Norge.

    Forslag nr. 73 fra Bru, Tina på vegner av Høyre


    Løst forslag nr 73 H
    [Forslaget finnes kun som pdf-fil]

    Forslag nr. 74 fra Knutsen, Eigil på vegner av Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti

    Forslag nr. 75 fra Knutsen, Eigil på vegner av Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen om at rettighetene til tannhelsebehandling i den offentlige tannhelsetjenesteloven for personer over 85 år, styrkes i statsbudsjettet for 2025.

    Forslag nr. 76 fra Knutsen, Eigil på vegner av Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen i løpet av våren 2024 fremme nødvendige forskriftsendringer for å sikre en registreringsordning for kommersielle helseinstitusjoner, som blant annet sikrer oversikt over personell, henvisningspraksis, legemiddelforskrivning og sykemeldingspraksis.

    Forslag nr. 77 fra Knutsen, Eigil på vegner av Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen oppdatere veilederen for økonomisk sosialhjelp innen 1. juli 2024 for å tydeliggjøre hvordan dekningen av utgifter til internett, telefon og moderate utgifter til transport skal inngå ved utmåling av stønadsnivå. Oppdateringen skal ses i lys av den kommende SIFO-rapporten om grunnlaget for de statlige veiledende satsene for økonomisk sosialhjelp.

    Forslag nr. 78 fra Knutsen, Eigil på vegner av Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen sette av 200 millioner kroner i et varig tilskudd til Helse Nord. Pengene skal brukes som et rekrutteringstilskudd, med mål om å rekruttere og stabilisere personellsituasjonen i eksisterende helse- og sykehustilbud, og å begrense bruken av innleie.

    Forslag nr. 79 fra Knutsen, Eigil på vegner av Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen etablere et varig rekrutterings- og samhandlingstilskudd til Helse Nord på 40 millioner kroner. Tilskuddet skal understøtte rekrutteringstiltak i hele regionen og tiltak som bedrer samhandlingen mellom spesialisthelsetjenesten og den kommunale helse- og omsorgstjenesten og tjenesteutvikling og gode pasientforløp i helseregionen. Midlene kan brukes etter enighet mellom helseforetak og aktuelle kommuner.

    Forslag nr. 80 fra Knutsen, Eigil på vegner av Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen om å utvide den varslede høringen til plan- og bygningsloven til å også omfatte endring av plan og bygningsloven for å åpne for at kommuner kan stille krav om en viss andel kommunale boliger i reguleringsplaner.

    Forslag nr. 81 fra Knutsen, Eigil på vegner av Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen om å utrede hvordan ikke-kommersielle boliger, med pris- og omsetningskontroll, kan defineres, og komme tilbake på egnet måte innen 1. juli 2024.

    Forslag nr. 82 fra Knutsen, Eigil på vegner av Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen i forskrift om lån fra Husbanken om å inkludere startlån i forsøkshjemmelen i en tidsbegrenset periode, herunder også forsøk for unge og førstegangsetablerere. Regjeringen skal ta sikte på at hjemmelen skal tre i kraft fra 1. juli 2024, og forsøkningsordningen skal evalueres.

    Forslag nr. 83 fra Knutsen, Eigil på vegner av Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen innen 1. juli 2024 fremme et forslag om innføring av fritt rettsråd for flyktninger med barn i Norge, som er foreslått utvist på grunn av brudd på straffeloven.

    Forslag nr. 84 fra Knutsen, Eigil på vegner av Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen i løpet av 2024 følge opp Baumann-rapportens forslag, som en samlet arbeidsgruppe stod bak, om at det for enkelte typer utvisningssaker som omfatter utlendinger med barn i Norge som hovedregel skal ilegges krav til tilleggstid for permanent oppholdstillatelse, istedenfor utvisning.

    Forslag nr. 85 fra Knutsen, Eigil på vegner av Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen snarest fortsette dialogen med industrien for å finne en langsiktig og forutsigbar løsning for CO2-kompensasjonsordningen som er økonomisk bærekraftig, sikrer forutsigbarhet og som bidrar med utslippsreduksjoner og energieffektivisering i tråd med omstillingsmålet, og komme tilbake til Stortinget med forslag til dette senest i forbindelse med statsbudsjettet for 2025.

    Forslag nr. 86 fra Knutsen, Eigil på vegner av Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen om å styrke virkemiddelbruken for nullutslippslastebiler i 2024, og legge fram en virkemiddelpakke med sikte på å nå måltallene for nullutslipp i 2030.

    Forslag nr. 87 fra Knutsen, Eigil på vegner av Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen i løpet av 2024 sikre at data fra klimagassregnskap, som det stilles krav om i TEK17, samles inn slik at det kan bidra til en faglig utvikling av klimagassregnskapene og kravene som stilles i TEK17.

    Forslag nr. 88 fra Knutsen, Eigil på vegner av Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen fra og med januar 2024 i årlige tildelingsbrev til samferdselsetatene og -selskapene, de regionale helseforetakene, Sykehusbygg, Forsvarsbygg og Statsbygg, pålegge etatene å utarbeide klimamål og å rapportere på dette.

    Forslag nr. 89 fra Knutsen, Eigil på vegner av Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen sørge for at infrastrukturen bygget gjennom miljøovervåkningssystemet COAT, videreføres.

    Forslag nr. 90 fra Knutsen, Eigil på vegner av Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen bidra til at forbrukerne får relevant informasjon om helse, velferd og miljøstatus i norsk matproduksjon, ved å vurdere frivillig sykdomsmerking av oppdrettsfisk i butikk i løpet av 2024.

    Forslag nr. 91 fra Knutsen, Eigil på vegner av Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen i samråd med kommunene i nedbørsfeltet for Oslofjorden om å utrede konsekvensene ved å innføre sterke statlige føringer, tiltak som kan stimulere til mer interkommunalt samarbeid og ev. andre relevante virkemidler som kan bedre tilstanden i fjorden. Selvkost skal være et viktig prinsipp i vurderingen.

    Forslag nr. 92 fra Knutsen, Eigil på vegner av Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen innrette det næringsrettede virkemiddelapparatet slik at prosjekter som får støtte skal være i tråd med Parisavtalen.

    Forslag nr. 93 fra Knutsen, Eigil på vegner av Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen gi Siva i oppdrag å gjennomføre en pilot for å finansiere produksjonsutstyr til ny grønn industri og omstilling av eksisterende industri. Ordningen skal være på markedsmessige betingelser.

    Forslag nr. 94 fra Knutsen, Eigil på vegner av Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen åpne et område i nord for havvind som kan utlyses senest i 2027, og der det skal legges vekt på at konsekvensene for sameksistens med fiskeri, natur og miljø kan ivaretas på en god måte.

    Forslag nr. 95 fra Knutsen, Eigil på vegner av Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen innen 1. juli 2024 stille krav til at bankene må rapportere gjennomsnittlige renter på boliglån og offentliggjøre data som danner grunnlag for beslutninger om pris og tildeling av lån på finansportalen.no.

    Forslag nr. 96 fra Knutsen, Eigil på vegner av Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen innen 1. juli 2024 innføre krav om at bankene offentliggjør hvilke geografiske områder de tilbyr lån i via finansportalen.no, samt vurdere om områdescorene bankene bruker internt i sine kredittvurderinger også kan offentliggjøres.

    Forslag nr. 97 fra Knutsen, Eigil på vegner av Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen innen 1. juli 2024 utrede hvordan Finanstilsynet kan styrke forbrukernes posisjon i finansmarkedene, herunder om tilsynet med forbrukernes rettigheter i finansmarkedet bør samles i Finanstilsynet. Utredningen skal inngå i arbeidet med ny finanstilsynslov.

    Forslag nr. 98 fra Knutsen, Eigil på vegner av Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen utrede nivået på fastsettelsen av skjermingsfradraget, herunder påslaget, i aksjonærmodellen, jf. Skatteutvalget.

    Forslag nr. 99 fra Knutsen, Eigil på vegner av Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen utrede nivået på treprosentregelen i fritaksmetoden, jf. Skatteutvalget.

    Forslag nr. 100 fra Knutsen, Eigil på vegner av Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen opprette en advokatordning for innsatte i norske fengsler innen 1.1.2025, og komme tilbake til hvordan en slik ordning kan innrettes i løpet av 2024.

    Forslag nr. 101 fra Knutsen, Eigil på vegner av Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen gå fra krone- til prosenttoll på potet, herunder hel potet, potetflak og potetgranulat fra 1. januar 2024. Omleggingen skal omfatte tollvarenr. 0701, 0712 og 1105. For at markedsaktørene skal få tid til å tilpasse seg omleggingen, gis regjeringen fullmakt til for 2024 å administrere prosenttollsatsene ned slik at de tilsvarer inntil kronetollnivået.

    Forslag nr. 102 fra Knutsen, Eigil på vegner av Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen våren 2024 utforme regler som gir innsyn i utenlandske eiere av norske verdipapirregistrerte aksjer.

    Forslag nr. 103 fra Knutsen, Eigil på vegner av Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen innen revidert budsjett for 2024 gjøre endringer i forskrifter for å bedre innsyn i eierskap til norske aksjeselskaper og allmennaksjeselskaper og å innen revidert budsjett 2025 komme tilbake til Stortinget med forslag til regelendringer som innebærer at norske aksjeselskaper skal rapportere endringer i eierskap til aksjer på en måte som kan gjøre dem tilgjengelig for allmennheten.

    Forslag nr. 104 fra Knutsen, Eigil på vegner av Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen sikre at innsynsreglene rundt eierskap er de samme uavhengig av om eierskapet føres i aksjeeierbok eller i en verdipapirsentral (VPS), så langt dette er mulig.

    Forslag nr. 105 fra Knutsen, Eigil på vegner av Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen i løpet 2024 om å innføre midlertidige maksimalpriser for løyvepliktig drosjetransport med motorvogn i områder også uten eneretter for å gjenopprette tilliten til drosjeprisene, så fremt dette er mulig.

    Forslag nr. 106 fra Limi, Hans Andreas på vegner av Fremskrittspartiet


    Løst forslag nr 106 FrP.pdf
    [Forslaget finnes kun som pdf-fil]

    Forslag nr. 107 fra Ropstad, Kjell Ingolf på vegner av Kristelig Folkeparti


    Løst forslag nr 107 KrF.pdf
    [Forslaget finnes kun som pdf-fil]