Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Forslag fremma i debatten

Innst. 123 S (2021-2022)

  • Forslag nr. 4 fra Moxnes, Bjørnar på vegner av Rødt


    Stortinget ber presidentskapet utarbeide forslag til retningslinjer som sikrer at det blir mindre forskjeller mellom det generelle lønnsnivået i Norge og godtgjørelsene for stortingsrepresentanter, regjeringsmedlemmer og statsminister.

    Forslag nr. 5 fra Moxnes, Bjørnar på vegner av Rødt


    Stortinget ber presidentskapet fremme forslag hvor godtgjørelsene for stortingsrepresentanter reduseres til maksimalt medianinntekt ganger 1,5 og deretter justeres årlig med et kronebeløp tilsvarende utviklingen i medianinntekt foregående år. Godtgjørelsen for statsråder og statsminister fastsettes til 1,25 og 1,75 ganger godtgjørelsen for stortingsrepresentanter.

    Forslag nr. 6 fra Moxnes, Bjørnar på vegner av Rødt


    Stortinget ber presidentskapet komme tilbake med nødvendige lovendringer for å sette et tak på fratredelsesytelse eller etterlønn ved fratreden til 62,4 prosent av tidligere månedlig inntekt for stortingsrepresentanter.

    Forslag nr. 7 fra Moxnes, Bjørnar på vegner av Rødt


    Regjeringsmedlemmer, statsminister, statssekretærer og politiske rådgivere skal ikke gis fratredelsesytelse eller etterlønn ved fratreden som overgår 62,4 prosent av tidligere månedlig inntekt.

    Forslag nr. 8 fra Moxnes, Bjørnar på vegner av Rødt


    Stortinget ber presidentskapet i påvente av gjennomgangen av Stortingets feriepengeordning avkorte godtgjørelsen for representantene i juni måned opp mot feriepengene de har tjent opp i 2021, og komme tilbake med forslag til nødvendige lovendringer.