Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Representantforslag om avvikling av au pair-ordningen og strengere reaksjoner mot vertsfamilier som utnytter au-pairer

Dokument 8:54 S (2016-2017), Innst. 305 S (2016-2017)

Status: Stortinget har ferdigbehandlet saken.

Forslag fra Kirsti Bergstø, Karin AndersenSaken er behandlet i kommunal- og forvaltningskomiteenForslag fra (SV)Innstilling avgitt 16.05.2017Innst. 305 S (2016-2017)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Stortinget har behandlet Representantforslag 54 S (2016-2017) fra stortingsrepresentantene Kirsti Bergstø og Karin Andersen om avvikling av au pair-ordningen og strengere reaksjoner mot vertsfamilier som utnytter au-pairer. Stortinget vedtok å be regjeringen fremme forslag om en lovendring som sikrer at familier ikke får motta au pair dersom en person i familien er ilagt straff, eller særreaksjon for forhold som kan føre til fengselsstraff, for handlinger mot en au pair, og fremme forslag om en lovendring for å sikre at vertsfamilier som grovt eller gjentatte ganger bryter lover eller regler som skal beskytte au pairer, kan miste retten til å ha au pair for alltid. Stortinget vedtok også å be regjeringen om å sikre økonomisk støtte på minst samme nivå som den tidligere støtten til senteret drevet av Norsk Folkehjelp, til et tilsvarende au pair-senter.

  • Behandling og vedtak

    Saken er ferdigbehandlet

    Vedtak i samsvar med innstillingen med avvik/tillegg

    Vedtak og henstillinger

  • Slik stemte representantene

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 16.05.2017

    Behandlet i Stortinget: 02.06.2017