Stortinget - Møte torsdag den 10. oktober 2024 *

Dato: 10.10.2024
President: Svein Harberg

Søk

Innhold

*) Referatet er ennå ikke korrekturlest​.

Formalia

President: Svein Harberg

Presidenten []: Det foreligger en rekke permisjonssøknader:

  • fra Fremskrittspartiets stortingsgruppe om permisjon etter Stortingets forretningsorden § 5 annet punktum for representanten Gisle Meininger Saudland fra og med 15. oktober og inntil videre

  • fra Arbeiderpartiets stortingsgruppe om permisjon for representanten Sverre Myrli i dagene 15. og 16. oktober for å delta på reise med NATOs parlamentarikerforsamling til Chania i Hellas

  • fra Senterpartiets stortingsgruppe om permisjon etter Stortingets forretningsorden § 5 annet punktum for representanten Geir Adelsten Iversen fra og med 15. oktober og inntil videre

  • fra representantene Silje Hjemdal og Ola Borgen Moe om permisjon i tiden fra med 13. til og med 17. oktober, og fra representanten Birgit Oline Kjerstad i tiden fra og med 15. oktober til 17. oktober – alle for å delta i Den interparlamentariske unions 149. konferanse i Genève i Sveits.

Disse søknadene behandles straks og innvilges.

Fra første vararepresentant for Hordaland, Sigbjørn Framnes, foreligger søknad om fritak for å møte i Stortinget under representanten Silje Hjemdals permisjon, av velferdsgrunner.

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  1. Søknaden behandles straks og innvilges.

  2. Følgende vararepresentanter innkalles for å møte i permisjonstiden:

    • For Vest-Agder: Alf Erik Bergstøl Andersen, 15. oktober og inntil videre

    • For Akershus: Tobias Hangaard Linge, fra 15.–16.oktober

    • For Finnmark: Heidi Anita Linkvist Holmgren, fra 15. oktober og inntil videre

    • For Hordaland. Stig Atle Abrahamsen, fra 15. –17. oktober

    • For Møre og Romsdal: Kim Thoresen, fra 15.–17. oktober

    • For Sør-Trøndelag: Geir Arild Espnes, fra 15.–17. oktober

Presidenten []: Representanten Bjørnar Moxnes vil fremsette et representantforslag.

Bjørnar Moxnes (R) []: Jeg vil på vegne av representantene Marie Sneve Martinussen, Hege Bae Nyholt og meg selv framsette forslag om å hindre at Israel gjør Libanon til et nytt Gaza.

Presidenten []: Representantforslaget vil bli behandlet på reglementsmessig måte.

Valg av settepresidenter

Presidenten []: Presidenten vil foreslå at det velges to settepresidenter for Stortingets møte i dag – og det anses vedtatt.

Presidenten vil foreslå Ingjerd Schie Schou og Heidi Greni. – Andre forslag foreligger ikke, og Ingjerd Schie Schou og Heidi Greni anses enstemmig valgt som settepresidenter for dagens møte.

Før sakene på dagens kart tas opp til behandling, vil presidenten be om Stortingets samtykke til at voteringen i dag kl. 14 utgår. Det foreligger ingen forslag til votering i sakene som er kommet inn innenfor fristen, og det er heller ikke saker under Referat. Er det noen som har innvendinger mot det? – Så synes ikke, og det anses vedtatt.