Stortinget - Møte tirsdag den 23. mai 2017

Dato: 23.05.2017
President: Olemic Thommessen

Søk

Innhold

Referatsaker

Sak nr. 14 [16:05:49]

Referat

  • 1. (385) Representantforslag fra stortingsrepresentant Kirsti Bergstø om å sikre at Stortinget behandler landets pensjonister med respekt gjennom full behandling av trygdeoppgjøret i Stortinget (Dokument 8:148 S (2016–2017))

Presidenten: Referatsak nr. 385 foreslås behandlet etter forretningsordenen § 39 annet ledd bokstav e.

Representanten Kirsti Bergstø har bedt om ordet.

Kirsti Bergstø (SV) []: Representantforslaget om å sikre at Stortinget behandler landets pensjonister med respekt gjennom full behandling av trygdeoppgjøret i Stortinget, er foreslått avvist. Jeg ber om at forslaget behandles etter forretningsordenen § 39 andre ledd bokstav b og sendes til komiteen, der det bør være gjenstand for en rask behandling.

Presidenten: Ber flere om ordet? – Arve Kambe.

Arve Kambe (H) []: På vegne av Høyre og Fremskrittspartiet – og som komiteens leder – støtter jeg presidentens forslag om å avvise forslaget. Det er svært travelt i en rekke komiteer, og dette er et forslag som kunne vært foreslått og behandlet en rekke ganger tidligere i løpet av sesjonen. Det er ikke noe hastverk med saken. Det går på uenighet om når trygdeoppgjøret skal komme, og det er i år – som i fjor – i statsbudsjettet med mulighet for justering i revidert budsjett. Det rette tidspunktet er i forbindelse med revidert budsjett.

Dag Terje Andersen (A) []: Representanten Bergstøs opprinnelige forslag var behandling etter § 39 c, men når representanten Bergstø foreslår oversendelse til komité, anbefaler jeg Arbeiderpartiets stortingsgruppe å støtte det. I tillegg håper jeg at vi kan legge til grunn at dersom det blir oversendt til komité, vil det bli tatt under realitetsbehandling av komiteen og senere Stortinget.

Marit Arnstad (Sp) []: Senterpartiet støtter også at denne saken skal sendes til komité og bli behandlet der, og at saken kan belyses gjennom komitébehandling og behandling i Stortinget.

Presidenten: Flere har ikke bedt om ordet.

Vi skal da votere over behandlingsmåten av Dokument 8:148 S.

Forslaget har vært behandlet flere ganger tidligere i sesjonen og bør av den grunn avvises.

Presidenten vil opprettholde sitt forslag om at forslaget fra representanten Kirsti Bergstø blir behandlet etter forretningsorden § 39 annet ledd bokstav e.

Forslagsstilleren ønsker at forslaget blir behandlet etter forretningsordenen § 39 annet ledd bokstav c.

Vi går da til votering, og det voteres alternativt mellom presidentens forslag og forslaget fra representanten Kirsti Bergstø.

Votering:

Ved alternativ votering mellom presidentens forslag og forslaget fra representanten Kirsti Bergstø ble presidentens forslag bifalt med 60 mot 43 stemmer.

(Voteringsutskrift kl. 16.09.37)

Videre ble referert:

  • 2. (386) Endringer i skipsarbeidsloven (rederiets garantiplikt) (Prop. 136 L (2016–2017))

    Enst.: Sendes arbeids- og sosialkomiteen.

Presidenten: Dermed er dagens kart ferdig behandlet.

Forlanger noen ordet før møtet heves? – Møtet er hevet.