Stortinget - Møte tirsdag den 21. mars 2017

Dato: 21.03.2017
President: Kenneth Svendsen

Søk

Innhold

Formalia

President: Kenneth Svendsen

Presidenten: Representanten Heikki Eidsvoll Holmås, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

Følgende innkalte vararepresentanter tar nå sete:

  • For Aust-Agder fylke: Lene Langemyr

  • For Akershus fylke: Are Helseth og Anne Odenmarck

  • For Hedmark fylke: Lasse Juliussen

  • For Rogaland fylke: Marie Ljones Brekke

Fra Arbeiderpartiets stortingsgruppe foreligger søknad om sykepermisjon for representanten Kåre Simensen fra og med 21. mars og inntil videre. Denne søknaden foreslås behandlet straks og innvilget. – Det anses vedtatt.

Vararepresentanten Ingalill Olsen foreslås innkalt for å møte i permisjonstiden. – Det anses også vedtatt.

Statsminister Erna Solberg overbrakte 1 kgl. proposisjon (se under Referat).

Presidenten: Representanten Marit Arnstad vil framsette et representantforslag.

Marit Arnstad (Sp) []: På vegne av representantene Liv Signe Navarsete, Janne Sjelmo Nordås og meg sjøl vil jeg framsette et forslag om en sterkere satsing på arbeidet med å nå Stortingets mål om 10 TWh energieffektivisering.

Presidenten: Representanten Per Olaf Lundteigen vil framsette et representantforslag.

Per Olaf Lundteigen (Sp) []: På vegne av representanten Kjersti Toppe og meg sjøl vil jeg legge fram forslag om å sikre skadde pasienters tilgang til akuttsykehus med traumefunksjon dersom transporttid til traumesenter er over 45 minutter.

Presidenten: Representanten Heikki Eidsvoll Holmås vil framsette et representantforslag.

Heikki Eidsvoll Holmås (SV) []: På vegne av representantene Karin Andersen, Torgeir Knag Fylkesnes og meg selv vil jeg – igjen, må jeg nesten si – fremme forslag om å sikre at det ikke selges palmeoljebasert biodrivstoff i Norge.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.

Presidenten vil så vise til Stortingets forretningsorden § 37 om at Stortingets forhandlinger avbrytes senest tredje fredag i juni måned. I år er den tredje fredag i juni allerede den 16. juni, og med den forventede saksmengden i et valgår vil Stortinget ha behov for noe mer tid for å få ferdigbehandlet sakene.

Presidenten vil derfor foreslå at forretningsordenens § 37 første ledd fravikes, og at Stortingets vårsesjon forlenges til og med onsdag 21. juni. Har noen innvendinger mot dette? – Det er enstemmig vedtatt.

Valg av settepresident

Presidenten: Presidenten vil foreslå at det velges en settepresident for Stortingets møte i dag – og anser det som vedtatt.

Presidenten vil foreslå Sylvi Graham. – Andre forslag foreligger ikke, og Sylvi Graham anses enstemmig valgt som settepresident for dagens møte i Stortinget.