Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte mandag den 30. mai 2016 kl. 12

Dato:
President: Svein Roald Hansen

Dokumenter: 

Sak nr. 12 [18:40:21]

Innstilling fra transport- og kommunikasjonskomiteen om Representantforslag fra stortingsrepresentantene Hans Fredrik Grøvan, Rigmor Andersen Eide, Geir S. Toskedal og Dag Sele om ny organisering av fergesamband gjennom etablering av statlig selskap

Talere

Votering i sak nr. 12

Votering i sak nr. 12

Presidenten: Under debatten er det satt fram i alt to forslag. Det er

  • forslag nr. 1, fra Magne Rommetveit på vegne av Arbeiderpartiet og Senterpartiet

  • forslag nr. 2, fra Magne Rommetveit på vegne av Arbeiderpartiet

Det voteres først over forslag nr. 2, fra Arbeiderpartiet. Forslaget lyder:

«Stortinget ber regjeringen legge fram en sak om framtidig organisering og struktur i fergesektoren i statsbudsjettet for 2017.»

Sosialistisk Venstreparti og Miljøpartiet De Grønne har varslet støtte til forslaget.

Votering:Forslaget fra Arbeiderpartiet ble med 62 mot 34 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 19.38.13)

Presidenten: Det voteres så over forslag nr. 1, fra Arbeiderpartiet og Senterpartiet. Forslaget lyder:

«Stortinget ber regjeringen i statsbudsjettet for 2017 foreslå en ordning som kompenserer fylkeskommunens merkostnader ved å kreve null- og/eller lavutslippsordninger for fergesektoren.»

Sosialistisk Venstreparti og Miljøpartiet De Grønne har varslet støtte til forslaget.

Votering:Forslaget fra Arbeiderpartiet og Senterpartiet ble med 56 mot 41 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 19.38.31)Komiteen hadde innstilt:

I

Stortinget ber regjeringen vurdere forslaget om et statlig fergeselskap, som ett av flere alternativer, i sin gjennomgang av fremtidig organisering av fergesektoren, og at oppfølging av dette arbeidet blir lagt fram for Stortinget i Nasjonal transportplan 2018–2029. Det forutsettes at fremtidige organisering av fergesektoren ivaretar målene om økt innovasjon, innfasing av miljøvennlig teknologi og kostnadseffektiv drift.

Presidenten: Bak innstillingen står Høyre, Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti. Miljøpartiet De Grønne har varslet støtte til innstillingen. Arbeiderpartiet har varslet subsidiær støtte til innstillingen. Senterpartiet, Venstre og Sosialistisk Venstreparti har varslet at de vil stemme imot.

Votering:Komiteens innstilling ble bifalt med 83 mot 13 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 19.39.02)Videre var innstilt:

I

Dokument 8:69 S (2015–2016) – Representantforslag fra stortingsrepresentantene Hans Fredrik Grøvan, Rigmor Andersen Eide, Geir S. Toskedal og Dag Sele om ny organisering av fergesamband gjennom etablering av statlig selskap – vedlegges protokollen.

Votering:Komiteens innstilling ble enstemmig bifalt.