Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte tirsdag den 3. mars 2015 kl. 10

Dato:
President: Marit Nybakk

Sak nr. 1 [10:02:36]

Interpellasjon fra representanten Torstein Tvedt Solberg til finansministeren:
«Statens pensjonsfond utland, SPU, har over kort tid økt drastisk i størrelse, noe som legger press på organiseringen av dagens kontroll- og tilsynsfunksjon, og den kompetansen den i dag innehar. I dagens ordning er det Norges Banks representantskap som fører kontroll og tilsyn med bankens virksomhet, herunder Norges Bank Investment Management og deres forvaltning av fondet. Problemstillingen er aktualisert av flertallets budsjettmerknad om å vurdere at SPU kan foreta unoterte investeringer, herunder investeringer i fattige land, fremvoksende markeder, infrastrukturprosjekter og fornybar energi. Samlet reiser disse problemstillingene spørsmålet om dagens organisering av kontroll, tilsyn og åpenhet med fondets virksomhet er moden for en gjennomgang.
Vil statsråden gjennomgå dagens åpenhet, kontroll og tilsynsfunksjoner, og vurdere om disse ivaretar best mulig kontroll og tilsyn med fondets virksomhet, og ambisjonene om åpenhet satt av Stortinget?»