Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte torsdag den 12. februar 2015 kl. 10

Dato:
President: Olemic Thommessen

Dokumenter: 

Sak nr. 2 [10:04:36]

Innstilling fra næringskomiteen om representantforslag fra stortingsrepresentantene Knut Storberget, Else-May Botten, Arild Grande og Ingvild Kjerkol om å lovfeste god handelsskikk for å sikre viktige forbrukerinteresser

Talere

Votering i sak nr. 2

Votering i sak nr. 2

Presidenten: Under debatten er det satt fram to forslag. Det er

  • forslag nr. 1, fra Else-May Botten på vegne av Arbeiderpartiet og Senterpartiet

  • forslag nr. 2, fra Rasmus Hansson på vegne av Miljøpartiet De Grønne

Det voteres over forslag nr. 1 fra Arbeiderpartiet og Senterpartiet. Forslaget lyder:

«Stortinget ber regjeringen innen juni 2015 legge fram forslag til lov om god handelsskikk med tilsynskapasitet, som også omfatter distribusjonen av matvarer.»

Sosialistisk Venstreparti og Miljøpartiet De Grønne har varslet støtte til forslaget.

Votering:Forslaget fra Arbeiderpartiet og Senterpartiet ble med 59 mot 45 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 11.13.35)

Presidenten: Komiteens tilråding I fremmes av komiteens medlemmer fra Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti. Komiteens tilråding II fremmes av en samlet komité.

Komiteen hadde innstilt:

I

Stortinget ber regjeringen fremme forslag til virkemidler for å bedre konkurransen og effektiviteten i dagligvaremarkedet.

Presidenten: Miljøpartiet De Grønne har varslet støtte til innstillingen. Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti har varslet subsidiær støtte til innstillingen.

Votering:Komiteens innstilling ble enstemmig bifalt.

Presidenten: Det voteres så over forslag nr. 2, fra Miljøpartiet De Grønne.

Forslaget lyder:

«Stortinget ber regjeringen i sitt forslag til virkemidler for å styrke konkurransen i dagligvaremarkedet, vurdere å senke grensen for dominerende aktører i dagligvaremarkedet fra 40 prosent til 30 prosent etter modell fra Finland. Eventuelle endringer i konkurranseloven vil komme i tillegg til andre virkemidler for å fremme økt konkurranse i dagligvaremarkedet.»

Sosialistisk Venstreparti har varslet støtte til forslaget.

Votering:Forslaget fra Miljøpartiet De Grønne ble med 98 mot 5 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 11.14.15)

Komiteen hadde videre innstilt:

II

Dokument 8:12 S (2014–2015) – representantforslag fra stortingsrepresentantene Knut Storberget, Else-May Botten, Arild Grande og Ingvild Kjerkol om å lovfeste god handelsskikk for å sikre viktige forbrukerinteresser – vedlegges protokollen.

Votering:Komiteens innstilling ble enstemmig bifalt.