Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte tirsdag den 16. desember 2014 kl. 10

Dato:
President: Olemic Thommessen

Dokumenter: 

Sak nr. 16 [18:06:29]

Innstilling fra helse- og omsorgskomiteen om samtykke til godkjennelse av EØS-komiteens beslutning nr. 153/2014 av 9. juli 2014 om innlemmelse i EØS-avtalen av direktiv 2011/24/EU om anvendelse av pasientrettigheter ved helsetjenester over landegrensene

Talere

Votering i sak nr. 16

Votering i sak nr. 16

Presidentent: Under debatten er det satt fram to forslag. Det er

  • forslag nr. 1, fra Ruth Grung på vegne av Arbeiderpartiet, Kristelig Folkeparti og Venstre

  • forslag nr. 2, fra Kjersti Toppe på vegne av Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti

Det voteres først over forslag nr. 2, fra Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti. Forslaget lyder:

«Stortinget ber regjeringen komme tilbake til Stortinget med et forslag som innebærer at Norge avviser innlemmelse i EØS-avtalen av direktiv 2011/24/EU om anvendelse av pasientrettigheter ved helsetjenester over landegrensene.»

Votering:Forslaget fra Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti ble med 94 mot 9 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 20.45.39)

Presidenten: Det voteres så over forslag nr. 1, fra Arbeiderpartiet og Kristelig Folkeparti.

Forslaget lyder:

«Stortinget ber regjeringen komme tilbake til Stortinget med en plan for å implementere Pasientrettighetsdirektivet slik det ble beskrevet i Prop. 118 L (2012–2013), slik at Stortinget deretter på nytt kan vurdere samtykke til innlemmelse i EØS-avtalen av direktiv 2011/24/EU om anvendelse av pasientrettigheter ved helsetjenester over landegrensene.»

Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti har varslet at de vil støtte forslaget. Venstre har varslet at de vil stemme imot.

Votering:Forslaget fra Arbeiderpartiet og Kristelig Folkeparti ble med 55 mot 47 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 20.46.15)Komiteen hadde innstilt:

Stortinget samtykker i godkjennelse av EØS-komiteens beslutning nr. 153/2014 av 9. juli 2014 om innlemmelse i EØS-avtalen av direktiv 2011/24/EU om anvendelse av pasientrettigheter ved helsetjenester over landegrensene.

Presidenten: Forslag nr. 1, som vi har votert over, hadde støtte fra Arbeiderpartiet, Kristelig Folkeparti, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti. Det forslaget falt. Så er det da opp til de partiene å vite hvordan de skal stemme.

Tove Karoline Knutsen (A) (fra salen): Arbeiderpartiet vil stemme imot innstillingen.

Presidenten: Arbeiderpartiet ønsker da å stemme imot innstillingen.

Venstre har varslet støtte til innstillingen, og presidenten forventer nå at Høyre og Fremskrittspartiet også støtter innstillingen.

Votering:Komiteens innstilling ble bifalt med 56 mot 46 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 20.48.47)