Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte torsdag den 19. juni 2014 kl. 9

Dato:
President: Marit Nybakk

Dokumenter: 

Sak nr. 4 [09:28:31]

Innstilling fra Stortingets presidentskap om representantforslag fra stortingsrepresentant Olemic Thommessen om å etablere en ny nasjonal institusjon for menneskerettigheter organisatorisk underlagt Stortinget og knyttet til Stortingets ombudsmann for forvaltningen (Sivilombudsmannen)

Talere

Votering i sak nr. 4

Votering i sak nr. 4

Presidentskapet hadde innstilt:

I

Det opprettes en ny nasjonal institusjon for menneskerettigheter fra 1. januar 2015, organisatorisk underlagt Stortinget, som forutsettes å oppfylle kriteriene i henhold til FNs prinsipper om nasjonale institusjoners status (Paris-prinsippene).

II

Stortinget ber Stortingets presidentskap sørge for at det utarbeides forslag til lov og instruks om nasjonal institusjon for menneskerettigheter.

Votering:Presidentskapets innstilling ble enstemmig bifalt.Videre var innstilt:

III

Dokument 8:32 S (2013–2014) – Representantforslag fra stortingsrepresentant Olemic Thommessen om å etablere en ny nasjonal institusjon for menneskerettigheter organisatorisk underlagt Stortinget og knyttet til Stortingets ombudsmann for forvaltningen (Sivilombudsmannen) – vedlegges protokollen.

Votering:Presidentskapets innstilling ble enstemmig bifalt.