Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte tirsdag den 19. mars 2013 kl. 10

Dato:
President: Dag Terje Andersen

Dokumenter: 

Sak nr. 1 [10:01:04]

Innstilling fra kontroll- og konstitusjonskomiteen om representantforslag fra stortingsrepresentantene Hallgeir H. Langeland, Snorre Serigstad Valen, Eirin Sund, Truls Wickholm, Marianne Marthinsen og Jette F. Christensen om å utrede republikk som styreform i Norge

Talere

Votering i sak nr. 1

Votering i sak nr. 1

Presidenten: Under debatten er det satt fram i alt to forslag. Det er

  • forslag nr. 1, fra representanten Jette F. Christensen på vegne av Sosialistisk Venstreparti og seg selv

  • forslag nr. 2, fra Borghild Tenden på vegne av Venstre

Det voteres over forslag nr. 1, fra representanten Jette F. Christensen og Sosialistisk Venstreparti. Forslaget lyder:

«Stortinget ber regjeringen utrede ulike alternativer for innføring av republikk som styreform i Norge. Vurderinger av de ulike alternativene, og forslag om hovedpunktene i en republikansk styreform, legges fram for Stortinget i god tid før Stortingets behandling i neste valgperiode av grunnlovsforslag om innføring av republikk, senest innen utgangen av 2014.»

Votering:Forslaget fra representanten Jette F. Christensen og Sosialistisk Venstreparti ble med 75 mot 17 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 20.27.53)

Presidenten: Det voteres over forslag nr. 2, fra Venstre. Forslaget lyder:

«Dokument 8:151 S (2011–2012) – representantforslag fra stortingsrepresentantene Hallgeir H. Langeland, Snorre Serigstad Valen, Eirin Sund, Truls Wickholm, Marianne Marthinsen og Jette F. Christensen om å utrede republikk som styreform i Norge – vedlegges protokollen.»

De som sto bak det nå nedstemte forslag, altså forslag nr. 1, har varslet at de subsidiært støtter Venstres forslag.

Votering:Forslaget fra Venstre ble med 81 mot 13 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 20.28.24)Komiteen hadde innstilt:

Dokument 8:151 S (2011–2012) – representantforslag fra stortingsrepresentantene Hallgeir H. Langeland, Snorre Serigstad Valen, Eirin Sund, Truls Wickholm, Marianne Marthinsen og Jette F. Christensen om å utrede republikk som styreform i Norge – bifalles ikke.

Presidenten: Venstre har varslet at de subsidiært nå vil støtte innstillingen.

Votering:Voteringstavlene viste at det var avgitt 81 stemmer for og 11 stemmer mot innstillingen.(Voteringsutskrift kl. 20.29.11)

Presidenten: Var det noen som stusset? Er det noen som mener å ha stemt feil? Det er én representant som ikke er registrert? Da tar vi voteringen på nytt sånn at alle blir registrert.

Votering:Komiteens innstilling ble bifalt med 82 mot 12 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 20.30.14)