Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte torsdag den 10. mai 2012 kl. 10

Dato:
President: Dag Terje Andersen

Dokumenter: 

Sak nr. 8 [11:39:54]

Innstilling fra justiskomiteen om representantforslag fra stortingsrepresentantene André Oktay Dahl, Anders B. Werp, Jan Tore Sanner, Svein Harberg, Bent Høie og Linda C. Hofstad Helleland om bekjempelse av narkotika på skoler

Talere

Votering i sak nr. 8

Votering i sak nr. 8

Presidenten: Under debatten er det satt fram tre forslag. Det er

  • forslagene nr. 1 og 2, fra Borghild Tenden på vegne av Venstre

  • forslag nr. 3, fra Jan Bøhler på vegne av Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Høyre, Sosialistisk Venstreparti, Senterpartiet og Kristelig Folkeparti.

Samtlige forslag er omdelt på representantenes plasser i salen.

Det voteres over forslag nr. 2, fra Venstre. Forslaget lyder:

«Stortinget ber regjeringen styrke de sosialfaglige virkemidlene ved skolene, ved blant annet å gjennomføre en nasjonal opptrapping av helsesøstertjenesten.»

Fremskrittspartiet, Høyre og Kristelig Folkeparti har varslet at de støtter forslaget.

Votering:Forslaget fra Venstre ble med 54 mot 48 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 15.18.08)

Presidenten: Det voteres over forslag nr. 1, fra Venstre. Forslaget lyder:

«Stortinget ber regjeringen presisere overfor politiet at det må innhentes skriftlig samtykke fra elever før det gjennomføres eventuelle personverninngripende narkotikaaksjoner ved skolene.»

Presidenten gjør oppmerksom på at forslaget er omdelt i endret form. Etter varslet støtte regner presidenten med at forslaget vedtas enstemmig.

Votering:Forslaget fra Venstre ble enstemmig bifalt.

Presidenten: Det voteres så over forslag nr. 3, fra Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Høyre, Sosialistisk Venstreparti, Senterpartiet og Kristelig Folkeparti. Forslaget lyder:

«Ved gjennomføring av forebyggende tiltak med bruk av narkotikahund må det sørges for god informasjon og dialog om at forebyggende besøk skal foregå innenfor reglene som gjelder for dette, og adskilles strengt fra ransaking av elever og deres eiendeler hvor loven krever skjellig grunn til mistanke. Det forutsettes at samme rettssikkerhet gjelder for elever som for alle andre.»

Presidenten gjør oppmerksom på at forslaget er innlevert etter den reglementsbestemte frist for innlevering, men dersom det ikke kommer noen innvendinger, vil presidenten likevel ta det opp til votering.

Har Venstre varslet at de støtter forslaget? – Det har Venstre gjort.

Votering:Forslaget fra Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Høyre, Sosialistisk Venstreparti, Senterpartiet og Kristelig Folkeparti ble enstemmig bifalt.Komiteen hadde innstilt:

I

Stortinget ber regjeringen sikre at politiet har adgang til å gjennomføre forebyggende tiltak med bruk av narkotikahund, herunder på skoler.

II

Stortinget henstiller til regjeringen å sikre at det etableres flere narkotikahundekvipasjer til bruk for politiet.

Votering:Komiteens innstilling ble enstemmig bifalt.