Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte mandag den 9. januar 2012 kl. 12

Dato:
President: Dag Terje Andersen

Sak nr. 2 [15:34:19]

Interpellasjon fra representanten Mette Hanekamhaug til kunnskapsministeren:
«På enkelte grunnskoler rundt om i landet er det nå igangsatt en ordning hvor utvalgte elever får være med i intervju- og ansettelsesprosessene av lærere. Deres oppfatning av kandidaten blir tatt med i skoleledelsens totale vurdering i ansettelsen. Dette styrker elevmedvirkningen kraftig og legger til rette for gjensidig respekt mellom elev, lærer og skoleledelsen. Et slikt uttrykk for tillit er med på å ansvarlig- og bevisstgjøre elevene i stor grad og viser at skolen tar dem på alvor. En vet at læreren er den viktigste faktoren for elevenes motivasjon og læring, og da er det viktig at deres mening i forhold til hvem som er lærer, faktisk spiller inn.
Ser statsråden at dette kan bidra positivt til elevenes skolehverdag, og vil statsråden arbeide for at en slik ordning kan implementeres ved alle landets grunnskoler og videregående skoler?»