Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte tirsdag den 16. juni 2009 kl. 10

Dato:
President: Thorbjørn Jagland

Dokumenter: 

Sak nr. 12 (videre behandling av saken)

Innstilling fra helse- og omsorgskomiteen om representantforslag fra stortingsrepresentantene Gunvald Ludvigsen og Trine Skei Grande om Personvernkommisjonens innstilling, opprettelse av kjernejournal og sikring av sensitive helseopplysninger

Talere

Votering i sak nr. 12

Votering i sak nr. 12

Presidenten: Under debatten har Olav Gunnar Ballo satt fram tre forslag på vegne av Høyre, Sosialistisk Venstreparti, Kristelig Folkeparti og Venstre.

Under debatten har Heikki Holmås fra Sosialistisk Venstreparti opplyst at partiet vil følge Arbeiderpartiet og Senterpartiet i voteringene.

Det voteres først over forslagene nr. 1–3, fra Høyre, Sosialistisk Venstreparti, Kristelig Folkeparti og Venstre.

Forslag nr. 1 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen utvikle standarden for elektronisk postjournal slik at individualiserende kjennetegn ved enkle grep kan erstattes med genererte pseudonymer.»

Forslag nr. 2 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen opprette et moratorium mot etablering av nye helseregistre inntil dagens registre er gjennomgått.»

Forslag nr. 3 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen opprette en løsning med såkalt elektronisk kjernejournal hvor den enkelte kan samtykke til at livsnødvendige opplysninger kan lagres pseudonymisert og kryptert.»

Votering:Forslagene fra Høyre, Sosialistisk Venstreparti, Kristelig Folkeparti og Venstre ble med 76 mot 27 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 01.31.30)Komiteen hadde innstilt:

I

Stortinget ber Regjeringen om å sikre pasientens rett til at personsensitive helseopplysninger ikke formidles i påhør av andre, blant annet under legevisitter.

II

Stortinget ber Regjeringen legge til rette for opplærings- og holdningsskapende tiltak for at taushetsplikten skal etterleves, eksempelvis som del av kvalitetssikringsarbeidet i helseforetakene.

Votering:Komiteens innstilling til I og II ble enstemmig bifalt.

Videre var innstilt:

III

Stortinget ber Regjeringen om en redegjørelse for hvor stort behovet for tilgang til pasientjournaler på tvers av helseforetakene faktisk er.

Presidenten: Fremskrittspartiet, Høyre, Sosialistisk Venstreparti, Kristelig Folkeparti og Venstre står bak innstillingen.

Votering:Komiteens innstilling til III ble med 53 mot 50 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 01.33.07)