Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte tirsdag den 16. juni 2009 kl. 10

Dato:
President: Thorbjørn Jagland

Dokumenter: 

Sak nr. 10 [13:44:00]

Innstilling fra transport- og kommunikasjonskomiteen om delvis bompengefinansiering av trinn 1 av miljøpakke for transport i Trondheim

Talere

Votering i sak nr. 10

Votering i sak nr. 10

Presidenten: Under debatten har Arne Sortevik satt fram et forslag på vegne av Fremskrittspartiet. Forslaget lyder:

«I 

Stortinget samtykker i bygging av prosjekt og gjennomføring av tiltak som omtalt i St.prp. nr. 85 (2008–2009) om trinn 1 av Miljøpakke for transport i Trondheim. Stortinget legger til grunn at dette baseres på full statlig finansiering av de omtalte prosjekter og tiltak knyttet til dagens riksveinett og uten bruk av bompenger og eller rushtidsavgift.

II

Stortinget samtykker i at prosjekt og tiltak startes så snart som mulig basert på forskottering av statlige midler. Stortinget legger til grunn at sak om statlig finansiering av trinn 1 av Miljøpakke for transport i Trondheim innarbeides i statsbudsjettet for 2010.

III

Stortinget avviser at det skal åpnes for bruk av lokalt finansieringstilskudd på omsetning av drivstoff.»

Votering:Forslaget fra Fremskrittspartiet ble med 81 mot 22 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 01.29.36)Komiteen hadde innstilt:

I

Stortinget samtykkjer i at bompengeselskapet får løyve til å krevje inn bompengar til delvis bompengefinansiering av miljøpakke for transport i Trondheim etter vilkåra i St.prp. nr. 85 (2008–2009) og Innst. S. nr. 347 (2008–2009).

II

Samferdselsdepartementet får fullmakt til å inngå avtale med bompengeselskapet og fastsetje nærare reglar for finansieringsordninga.

Presidenten: Høyre har varslet at de vil stemme mot innstillingen, og det vil Fremskrittspartiet også gjøre.

Votering:Komiteens innstilling ble bifalt med 67 mot 36 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 01.30.00)