Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte tirsdag den 2. desember 2008 kl. 10

Dato:
President: Eirin Faldet

Sak nr. 10 [19:01:09]

Interpellasjon fra representanten Harald T. Nesvik til helse- og omsorgsministeren:
«Avtalespesialistene er en kostnadseffektiv del av spesialisthelsetjenesten som ikke benyttes fullt ut. Blant annet fører mangel på prosedyretakster til at avtalespesialistene ikke får utnyttet sin kostnadseffektive kapasitet. Avtalespesialistene utgjør en betydelig del av poliklinisk virksomhet i Norge, noe som ser ut til å være glemt i blant annet høringsnotatet til hovedstadsprosessen. Avtalespesialistene er en del av RHF-enes «sørge for-ansvar» og baseres på offentlig finansiering, og det er derfor et unaturlig skille som eksisterer i forhold til prosedyretakster, uteblivelse fra Fritt sykehusvalg og kapasitetsutnyttelse.
Hva er statsrådens syn på dagens praksis knyttet til private avtalespesialister, og hva vil han eventuelt gjøre for å sørge for at den kapasitet disse innehar, blir benyttet fullt ut, slik at ventetider og ventelister kan reduseres til det beste for alle parter?»

Talere