Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte mandag den 3. mars 2008 kl.12

Dato:
President: Carl I. Hagen

Sak nr. 4

Interpellasjon fra representanten André Oktay Dahl til justisministeren:
«Follo politidistrikt planlegger nå å legge ned ti lensmannskontorer og dele politidistriktet inn i tre regioner som et såkalt prøveprosjekt som skal evalueres etter mindre enn ett år. Forslaget begrunnes med at man ønsker økt innsats mot organisert kriminalitet, og med «signaler» gitt fra Stortinget. Sannheten er imidlertid at bl.a. budsjettsituasjonen tvinger politidistriktet til dette. Lokalbefolkningen protesterer mot at det forebyggende arbeidet vil måtte lide og ikke minst mot en prosess som er udemokratisk, tilfeldig og i strid med Stortingets forutsetninger. Å legge ned ti lensmannskontorer, hvor flere av kommunene er store i norsk sammenheng, hvor det skjer befolkningsvekst er ingen «justering», men en rasering av det forebyggende arbeidet som skjer i regi av politi.
Hva vil statsråden gjøre for å sikre at Stortingets og statsrådens egne forutsetninger oppfylles slik at Follo ikke mister sitt nærpoliti?»

Talere