Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte tirsdag den 13. november 2007 kl. 10

Dato:
President: Carl I. Hagen og Lodve Solholm

Sak nr. 5

Interpellasjon fra representanten Inge Lønning til helse- og omsorgsministeren:
«Konfidensielle personopplysninger settes under stadig større press. Kravet til informasjon og dokumentasjon øker, vi registrerer oss – frivillig og ufrivillig – i stadig flere registre, og informasjonen lagres elektronisk. I helsevesenet etableres det et pasientregister (Norsk pasientregister), det innføres e-resept, og vi har elektroniske journaler. Informasjonsflyten mellom aktører og nivåer er også økende. Nylig har det vært fokus på NAVs muligheter til å innhente pasientjournaler uten samtykke fra lege/pasient, og uten å oppgi noen begrunnelse. Taushetsplikten må i disse tilfeller vike for folketrygdloven § 21-4, og pasientene blir ikke informert om at opplysningene utgis.
Ser statsråden noen betenkeligheter ved denne praksis, og mener hun taushetsplikten – og tilliten til konfidensialitet i helsevesenet – blir godt nok ivaretatt slik den praktiseres i dag?»

Talere