Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte måndag den 26. mars 2007 kl. 12

Dato:
President: Carl I. Hagen og Lodve Solholm

Sak nr. 5

Interpellasjon fra representanten Dagfinn Sundsbø til kultur- og kirkeministeren:
«Frivillig sektor er en sentral ressurs i vårt samfunn. Det brede aktivitetsspekteret innen idrett og friluftsliv, musikk, kor, dans og teater, folkeopplysnings- og humanitært arbeid m.m., gir i tillegg til sin egenverdi for innbyggerne, økt livskvalitet og bedre helse. Samtidig er det en allmenn erkjennelse at økt satsing på helsefremmende arbeid, vil kunne bidra til å redusere behovet for behandling av sykdom. Både for å fremme folkehelsen og for å begrense veksten i helsebudsjettet, er det derfor riktig å satse på kultur som helsefremmende tiltak.
Vil statsråden i sitt arbeid med å utvikle en ny og helhetlig frivillighetspolitikk, herunder videreutvikle frivillighetssentralene, bidra til å utvikle det politiske fokus på kultur som helsefremmende tiltak og i denne sammenheng fremme forslag som stimulerer de frivillige organisasjonenes deltakelse i å fremme folkehelsen?»

Talere