Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte tirsdag den 9. mai 2006 kl. 10

Dato:
President: Carl I. Hagen

Sak nr. 3

Interpellasjon fra representanten Line Henriette Holten Hjemdal til miljøvernministeren:
«Den norske økonomiske veksten har ført til økt produksjon og forbruk. Vår livsstil fører i dag til store miljøproblemer. Avfallsmengden øker, og vi håndterer i dag ikke avfallet vårt godt nok eller hensiktsmessig. Sammensetningen av avfallet er ofte forurensende, metangass fra avfallsdeponi gir klimagassutslipp, og vi utnytter ikke godt nok restavfall til energiutnyttelse i forbrenningsanlegg. Vi trenger et større lokalt og nasjonalt engasjement for å skape gode miljømessige løsninger og heve bevisstheten om forbruk, avfall og miljø. Vi må blant annet satse på avfallsforebygging, kildesortering og gjenbruk og miljøvennlige innkjøp, og vi må i større grad bruke avfallet som en del av energiforsyningen i fremtiden.
Hvilke virkemidler vil Regjeringen ta i bruk for å redusere avfallsmengden, sikre forsvarlig behandling av avfallet og øke bruken av avfall til energiutnyttelse i Norge?»

Talere