Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte tirsdag den 11. januar 2005 kl. 10

Dato:
President: Inge Lønning

Dokumenter: 

Sak nr. 2

Innstilling fra kontroll- og konstitusjonskomiteen om forslag fra stortingsrepresentantene Åslaug Haga og Ågot Valle om å nedsette en kommisjon som skal legge frem for Stortinget en betenkning om de konstitusjonelle sidene ved et eventuelt EU-medlemskap

Talere

Votering i sak nr. 2

Votering i sak nr. 2

Presidenten: Under debatten er det satt fram to forslag. Det er

  • forslag nr. 1, fra Ågot Valle på vegne av Sosialistisk Venstreparti

  • forslag nr. 2, fra Modulf Aukan på vegne av Kristelig Folkeparti

Det voteres over forslag nr. 1, fra Sosialistisk Venstreparti. Forslaget lyder:

Stortingets presidentskap bes om å nedsette en kommisjon av uavhengige forfatningsjurister som skal legge frem for Stortinget en betenkning om de konstitusjonelle sidene ved et eventuelt EU-medlemskap. Betenkningen må redegjøre for hvilke endringer som må gjøres i de enkelte paragrafer i Grunnloven. Betenkningen må foreligge før en eventuell EU-søknad sendes.

Senterpartiet støtter forslaget.

Votering:Forslaget fra Sosialistisk Venstreparti ble med 81 mot 23 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 13.02.26)

Presidenten: Det voteres over forslag nr. 2, fra Kristelig Folkeparti. Forslaget lyder:

Stortingets presidentskap bes, dersom det fra regjering eller storting blir tatt initiativ til en ny søknad om norsk EU-medlemskap, om å nedsette en kommisjon av uavhengige forfatningsrettsjurister som skal legge frem for Stortinget en betenkning om de konstitusjonelle sidene ved et eventuelt norsk EU-medlemskap. Betenkningen må redegjøre for hvilke endringer som må gjøres i de enkelte paragrafer i Grunnloven. Betenkningen må foreligge før en eventuell EU-søknad sendes.

Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet har varslet at de nå vil støtte dette forslaget subsidiært.

Votering:Forslaget fra Kristelig Folkeparti ble med 65 mot 39 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 13.03.02)Komiteen hadde innstillet:

Dokument nr. 8:81 (2003-2004) - forslag fra stortingsrepresentantene Åslaug Haga og Ågot Valle om å nedsette en kommisjon som skal legge frem for Stortinget en betenkning om de konstitusjonelle sidene ved et eventuelt EU-medlemskap - vedlegges protokollen.

Votering:Komiteens innstilling bifalles enstemmig.

Presidenten: I sak nr. 3 foreligger det ikke noe voteringstema.