Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte tirsdag den 27. april 2004 kl. 10

Dato:
President: Jørgen Kosmo

Dokumenter: 

Sak nr. 2

Innstilling frå sosialkomiteen om betre kvalitet i dei kommunale pleie- og omsorgstenestene og om forslag fra stortingsrepresentantene John I. Alvheim og Harald T. Nesvik om å tillegge Helsedirektoratet godkjenningsmyndighet for bemanningsplanene ved sykehjem og i hjemmesykepleien, slik at behandlings- og pleietrengende syke eldre sikres et faglig forsvarlig nivå på bemanningen, uavhengig av bosted

Talere

Votering i sak nr. 2

Votering i sak nr. 2

Presidenten: Under debatten er det satt fram åtte forslag. Det er

  • forslag nr. 1, fra Britt Hildeng på vegne av Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet

  • forslag nr. 2, fra Britt Hildeng på vegne av Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti

  • forslag nr. 3, fra Britt Hildeng på vegne av Arbeiderpartiet

  • forslag nr. 4, fra Sigbjørn Molvik på vegne av Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet

  • forslagene nr. 5–8, fra John I. Alvheim på vegne av Fremskrittspartiet

Forslag nr. 4, fra Sigbjørn Molvik på vegne av Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet, er omgjort til et oversendelsesforslag. Forslaget lyder da i endret form:

«Det henstilles til Regjeringen å støtte etableringen av et ombuds- og brukerkontor i Hedmark i samarbeid med pasientombudet i Hedmark og Oppland for å kunne få en bredere erfaringsbakgrunn når det gjelder etablering av framtidige ombudsordninger.»

Presidenten foreslår at dette forslaget oversendes Regjeringen uten realitetsvotering. – Det anses vedtatt.

Det voteres da over forslagene nr. 5–7, fra Fremskrittspartiet.

Forslag nr. 5 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen legge frem en evaluering av situasjonen for nordmenn bosatt i Spania basert på rapporten fra Costa Blanca og fremme forslag om eventuell innføring av tiltak i forbindelse med statsbudsjettet for 2005.»

Forslag nr. 6 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen legge frem en evaluering av prøveprosjektet med forebyggende, oppsøkende hjemmebasert eldreomsorg i forbindelse med statsbudsjettet for 2005.»

Forslag nr. 7 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen legge frem forslag om etablering av en ordning med statlig eldreombud.»

Votering:Forslagene fra Fremskrittspartiet ble med 87 mot 16 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 13.03.22)

Presidenten: Det voteres så over forslag nr. 3, fra Arbeiderpartiet. Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringen om å utrede innføring av en ordning med eldreombud i kommunene.»

Votering:Forslaget fra Arbeiderpartiet ble med 77 mot 26 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 13.03.42)

Presidenten: Det skal så voteres over forslag nr. 2, fra Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti. Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringen vurdere innføring av en minstenorm for legedekning ved norske sykehjem og komme tilbake til Stortinget med egen sak om dette i løpet av 2004.»

Votering:Forslaget fra Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti ble med 61 mot 42 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 13.04.00)

Presidenten: Det voteres over forslag nr. 1, fra Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet. Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringen om å utrede hvilken helsemessig, økonomisk og sosial situasjon eldre med minoritetsbakgrunn lever under.»

Votering:Forslaget fra Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet ble med 55 mot 48 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 13.04.20)Komiteen hadde innstillet:

I

St.meld. nr. 45 (2002-2003) – Betre kvalitet i dei kommunale pleie- og omsorgstenestene – vedlegges protokollen.

Votering:Komiteens innstilling bifaltes enstemmig.Videre var innstillet:

II

Dokument nr. 8:29 (2003-2004) – forslag fra stortingsrepresentantene John I. Alvheim og Harald T. Nesvik om å tillegge Helsedirektoratet godkjenningsmyndighet for bemanningsplanene ved sykehjem og i hjemmesykepleien, slik at behandlings- og pleietrengende syke eldre sikres et faglig forsvarlig nivå på bemanningen, uavhengig av bosted – vedlegges protokollen.

Presidenten: Det voteres alternativt mellom innstillingen og forslag nr. 8, fra Fremskrittspartiet. Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringen tillegge Sosial- og helsedirektoratet godkjenningsmyndighet for bemanningsplanene ved sykehjem og i hjemmesykepleien, slik at behandlings- og pleietrengende syke eldre sikres et faglig forsvarlig nivå på bemanningen, uavhengig av bosted.»

Votering:Ved alternativ votering mellom komiteens innstilling og forslaget fra Fremskrittspartiet bifaltes innstillingen med 84 mot 17 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 13.04.58)