Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte torsdag den 8. mai 2003 kl. 10

Dato:
President: Inge Lønning

Dokumenter: 

Sak nr. 3

Innstilling fra finanskomiteen om forslag fra stortingsrepresentantene Per Erik Monsen, Øyvind Korsberg, Øyvind Vaksdal og Henrik Rød om å evaluere effekten av hydrofluor-/perfluorkarboner (HFK/PFK)-avgiften

Talere

Votering i sak nr. 3

Votering i sak nr. 3

Under debatten er det satt fram to forslag. Det er

  • forslag nr. 1, fra Svein Roald Hansen på vegne av Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet og Kystpartiet

  • forslag nr. 2, fra Per Erik Monsen på vegne av Fremskrittspartiet og Kystpartiet

Det voteres over forslag nr. 2, fra Fremskrittspartiet og Kystpartiet. Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringen gjennomgå erfaringen med dagens ordning med HFK/PFK-avgifter og fremme forslag for Stortinget om nødvendige endringer for å sikre de etablerte innsamlings- og informasjonsorganene og redusere kostnadene for bransjen.»

Votering:Forslaget fra Fremskrittspartiet og Kystpartiet ble med 75 mot 19 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 12.45.09)

Presidenten: Det voteres så alternativt mellom komiteens innstilling og forslag nr. 1, fra Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet og Kystpartiet. Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringen undersøke omfanget av norske industribedrifter som ikke har anledning til å benytte seg av refusjonsordningen grunnet at HFK/ PFK-gassene diffunderer i deres produksjonsprosesser, samt å inngå utfasingsavtaler med disse for å sikre at norske industriarbeidsplasser innenfor denne sektoren kan opprettholdes og at produksjonsprosessene kan gjøres mer miljøvennlige over noe tid.»

Komiteen hadde innstillet:

Dokument nr. 8:74 (2002-2003) – forslag fra stortingsrepresentantene Per Erik Monsen, Øyvind Korsberg, Øyvind Vaksdal og Henrik Rød om å evaluere effekten av hydrofluor-/perfluorkarboner (HFK/PFK)-avgiften – vedlegges protokollen.

Votering:Ved alternativ votering mellom komiteens innstilling og forslaget fra Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet og Kystpartiet bifaltes innstillingen med 58 mot 36 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 12.45.55)

Presidenten: I sakene nr. 4 og 5 foreligger det ikke noe voteringstema.