Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte fredag den 19. januar 2001 kl. 10

Dato:
President: Hans J. Røsjorde

Dokumenter: 

Sak nr. 1

Innstilling frå næringskomiteen om samtykke til at Norge deltar i EØS-komitébeslutning om innlemmelse av diversedirektivet (95/2/EF), fargestoffdirektivet (94/36/EF) og søtstoffdirektivet (94/35/EF) i EØS-avtalen

Talere

Votering i sak nr. 1

Votering i sak nr. 1

Komiteen hadde innstillet:
  • 1. Stortinget samtykkjer i at Noreg tek del i EØS-komitéavgjerd om innlemming av diversedirektivet (95/2/EF) i EØS-avtala.

  • 2. Stortinget samtykkjer i at Noreg tek del i EØS-komitéavgjerd om innlemming av fargestoffdirektivet (94/36/EF) i EØS-avtala.

Presidenten: Her har Kristelig Folkeparti, Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Venstre varslet at de ønsker å stemme imot.

Voteringstavlene viste at det var avgitt 69 stemmer for og 33 stemmer mot komiteens innstilling.

(Voteringsutskrift kl. 14.08.23)

Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) (frå salen): Eg stemte feil. Eg skulle stemt mot.

Presidenten: Og det ble stemt for? Ja, det er såpass alvorlig at dette må bli endret! (Munterhet i salen)

Da blir stemmetallene 68 stemmer for og 34 stemmer mot, etter denne bekjennelse.

Videre var innstillet:
  • 3. Stortinget samtykkjer i at Noreg tek del i EØS-komitéavgjerd om innlemming av søtstoffdirektivet (94/35/EF) i EØS-avtala.

Presidenten: Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti har, så vidt presidenten har oppfattet, varslet at de ønsker å stemme imot.

Votering:Komiteens innstilling bifaltes med 87 mot 15 stemmer. (Voteringsutskrift kl. 14.09.25)Videre var innstillet:

II

Stortinget ber Regjeringa fremje forslag som presiserer krava til tydelege og lettfattelege vare- og innhaldsdeklarasjonar/-merking av næringsmiddel. For næringsmiddel utan emballasje må det lagast eigne system. Det må spesielt leggjast vekt på krava som allergikarar og andre har for tydelege vare- og innhaldsdeklarasjonar.

Stortinget ber også Regjeringa gjennomføre informasjonstiltak når det gjeld bruk av tilsetjingsstoff i næringsmiddel andsynes norske forbrukarar.

Votering:Komiteens innstilling bifaltes enstemmig.