Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

18.4 Kap. 1520 Departementenes servicesenter

Som følge av regjeringens ønske om å skape dialog og få gode innspill via Internett, ble bloggen Samarbeid for arbeid lansert 15. februar 2010. Lanseringen medfører økte utgifter til teknisk spesifikasjon, utvikling av funksjonalitet, opplæring og dokumentasjon, testing og øvrig drift.

Det foreslås på denne bakgrunn å øke bevilgningen på posten med 1,6 mill. kroner.

Komiteen slutter seg til regjeringens forslag.

I 2008 ble det besluttet å investere i et nytt sikringsanlegg i regjeringskvartalet med en total kostnadsramme på 26,5 mill. kroner. Det ble lagt opp til at investeringen skulle fordeles over tre år med 9 mill. kroner i 2008, 9 mill. kroner i 2009 og 8,5 mill. kroner i 2010.

Prosjektet har vist seg å bli 5,9 mill. kroner dyrere enn forutsatt. Merkostnadene skyldes nødvendig infrastruktur (1,3 mill. kroner), nødvendige tiltak underveis i prosjektet, blant annet utgifter til nettverk og nettverksløsning (2,6 mill. kroner), samt utbedring av dagens nødstrømsløsning (2 mill. kroner). Merutgiftene utgjør 4,7 mill. kroner i 2010 og 1,2 mill. kroner i 2013.

Det foreslås på denne bakgrunn å øke bevilgningen på posten med 4,7 mill. kroner.

Komiteen slutter seg til regjeringens forslag.