Komiteen, medlemmene fra Arbeiderpartiet, Jorodd Asphjell, Tore Hagebakken, Are Helseth, Tove Karoline Knutsen, Sonja Mandt og Wenche Olsen, fra Fremskrittspartiet, Jon Jæger Gåsvatn, Kari Kjønaas Kjos og Per Arne Olsen, fra Høyre, lederen Bent Høie, Sonja Irene Sjøli og Erna Solberg, fra Sosialistisk Venstreparti, Geir-Ketil Hansen, fra Senterpartiet, Kjersti Toppe, og fra Kristelig Folkeparti, Laila Dåvøy, har når det gjelder kapitler som ikke er omtalt nedenfor, ingen merknader og slutter seg til de framlagte forslagene i proposisjonen.

Kap. 718 Alkohol og narkotika

Post 21 Spesielle driftsutgifter

Komiteens flertall, medlemmene fra Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet, støtter regjeringens forslag.

Komiteens medlemmer fra Fremskrittspartiet, Høyre og Kristelig Folkeparti ønsker at posten skal gis tilføyelsen "kan overføres", og at pengene dermed skal kunne brukes i 2010. Det er et stort behov for å styrke det rusforebyggende arbeidet og arbeidet på rusfeltet. Disse medlemmer viser til at pengene kan brukes til å støtte opp om arbeidet til organisasjonen Barn av rusmisbrukere og arbeidet til "Det nytter" gjennom Actis.

Disse medlemmer fremmer følgende forslag:

"Kap. 718 Alkohol og narkotika, post 21 Spesielle driftsutgifter, gis tilføyelsen "kan overføres"."

Disse medlemmer vil stemme mot forslaget om at bevilgningen settes ned med 1,1 mill. kroner.

Kap. 719 Folkehelse

Post 70 Hivforebygging, smittevern mv.

Komiteens flertall, medlemmene fra Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet, støtter regjeringens forslag.

Komiteens medlemmer fra Fremskrittspartiet, Høyre og Kristelig Folkeparti viser til at posten har tilføyelsen "kan overføres", og at pengene dermed kan brukes i 2010. Disse medlemmer viser til at pengene kan brukes til å styrke Helseutvalget for bedre homohelse sitt arbeid for smittevern. Disse medlemmer vil stemme mot forslaget om at bevilgningen settes ned med 0,3 mill. kroner.

Kap. 732 Regionale helseforetak

Post 21 Forsøk og utvikling i sykehussektoren

Komiteens flertall, medlemmene fra Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet, støtter regjeringens forslag. Når det gjelder prinsippene for fordelingen av bevilgningen til pensjonskostnader for private institusjoner, viser flertallet til sine merknader om dette i budsjettinnstillingen for 2010, jf. Innst. 11 S (2009–2010).

Komiteens medlemmer fra Fremskrittspartiet, Høyre og Kristelig Folkeparti viser til at hensikten med Stortingets vedtak i forbindelse med behandlingen av St.prp. nr. 59 (2007–2008), jf. Innst. S. nr. 270 (2007–2008), var å sikre at 320 mill. kroner gikk til dekning av økte pensjonskostnader for private helseinstitusjoner med drifts- eller kjøpsavtale med regionale helseforetak. Disse medlemmer mener derfor at det ikke er riktig å fordele disse midlene mellom de regionale helseforetakene på linje med andre kostnader, men kompenseres til de private institusjonene etter hvor den økte kostnaden har oppstått.

Post 76 Innsatsstyrt finansiering

Komiteens flertall, medlemmene fra Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet, støtter regjeringens forslag. Når det gjelder tiltak for å sikre fortsatt bruk av Feiringklinikken i 2010, viser flertallet til sin merknad under dette kapittel i budsjettinnstillingen for 2010 – Innst. 11 S (2009–2010).

Komiteens medlemmer fra Fremskrittspartiet, Høyre og Kristelig Folkeparti viser til at det under interpellasjonsdebatten i Stortinget 16. mars 2009 ble uttalt tverrpolitisk enighet om å videreføre tilbudet for hjertesyke ved Feiringklinikken. I et møte med representanter for Feiringklinikken 30. mars 2009 uttalte helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen at han i kraft av sin eierstyring ville instruere de regionale helseforetakene om å henvise 900 pasienter for kirurgisk behandling ved Feiringklinikken innenfor rammen av fritt sykehusvalg. Under et møte på Feiringklinikken 18. august 2009 uttalte statsråd Bjarne Håkon Hanssen at Feiringklinikken skulle gis et økonomisk bidrag til driften for å stabilisere økonomien og sikre videreføring av tilbudet, dersom helseforetakene henviste færre pasienter enn forutsatt. Disse medlemmer konstaterer at dette ikke er omtalt i proposisjonen, og vil understreke at disse lovnadene må følges opp i 2009-budsjettet.