Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

11. Merknader til de enkelte bestemmelser

Det foreslås at henvisningen til tredje ledd i annet punktum endres til § 3-4. Ved en inkurie er det i bestemmelsen vist til § 3-5.

Komiteen slutter seg til dette.

Det foreslås inntatt i § 9-3 første ledd ny bokstav d at midler i innskuddsfondet også kan benyttes til å dekke kostnad i medhold av § 14-1 fjerde ledd. Det foreslås også en henvisning i annet ledd til første ledd bokstav d slik at foretaket ikke kan bruke midler i innskuddsfondet til dette formål, med mindre innskuddsfondet fortsatt vil være tilstrekkelig til å sikre dekning for innskudd i henhold til innskuddsplanen for innværende og neste år. Det vises for øvrig til Ot.prp. nr. 42 (2000-2001) Om endring i lov om innskuddspensjon i arbeidsforhold og i lov om foretakspensjon vedrørende forslag om at § 9-3 bokstav b skal utgå. Dersom dette tidligere fremsatte forslaget blir vedtatt, må henvisningen til bokstav d i lovforslaget her endres til bokstav c.

Komiteen slutter seg til dette og foreslår på bakgrunn av Innst. O. nr. 85 (2000-2001) at det i lovforslaget henvises til bokstav c.

Reglene i lovens kapittel 11 bygger på at det sammenslåtte foretaket skal opprette kun én ny pensjonsordning. I nytt annet ledd foreslås det presisert at bestemmelsene i kapitlet ikke er til hinder for at et sammenslått foretak kan ha parallelle pensjonsordninger. Bestemmelsene i §§ 2-10 til og med 2-12 vil gjelde for slike parallelle pensjonsordninger.

Komiteen slutter seg til dette.

Det foreslås at henvisningen i annet ledd første punktum endres til § 3-5. Ved en inkurie er det i bestemmelsen vist til § 3-4.

Komiteen slutter seg til dette.

Det foreslås at henvisningen i første ledd første punktum endres til § 3-5. Ved en inkurie er det i bestemmelsen vist til § 3-4.

Komiteen slutter seg til dette.

Det foreslås inntatt i § 10-3 første ledd ny bokstav f at midler i premiefondet også kan benyttes til å dekke kostnad i medhold av §§ 15-5 syvende ledd og 15-6 fjerde ledd. Det foreslås også en henvisning i annet ledd til første ledd bokstav f slik at foretaket ikke kan bruke midler i premiefondet til dette formål, med mindre premiefondet fortsatt er tilstrekkelig til å sikre at årets premie og premien for neste år blir betalt.

Komiteen slutter seg til dette.

Reglene i lovens kapittel 13 bygger på at det sammenslåtte foretaket skal opprette kun én ny pensjonsordning. I nytt annet ledd foreslås det presisert at bestemmelsene i kapitlet ikke er til hinder for at et sammenslått foretak kan ha parallelle pensjonsordninger. Bestemmelsene i § 2-9 til og med § 2-11 vil gjelde for slike parallelle pensjonsordninger.

Komiteen slutter seg til dette.

Komiteen viser til at det i avsnitt III i lovforslaget i proposisjonen var angitt at det skulle tilføyes bokstav e i § 6-46 annet ledd. I departementets brev 16. mai 2001 er dette rettet til bokstav d; lovforslaget er endret i tråd med dette, se også avsnitt 7.3.2.