Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

4. Varsling etter skifteloven § 77

       Skifteretten plikter å varsle alle testamentsarvinger og legatarer om arvefall mens andre loddeiere bare skal varsles dersom de er fraværende utenfor rettskretsen. Departementet mener at det er liten grunn til å skille mellom loddeiere i og utenfor rettskretsen, og foreslår at alle loddeiere skal varsles så fremt det er grunn til å anta at de ikke kjenner til arvefallet. Høringsinstansene har ikke hatt innvendinger til forslaget.

       Oslo skifterett synes skifterettens varslingsplikt overfor testamentsarvinger og legatarer også bør begrenses, henholdsvis sløyfes. Departementet mener det er behov for varsel fra skifteretten til disse arvingene, og slutter seg ikke til synspunktet.

Komiteens merknader

       Komiteen slutter seg til departementets forslag til endring av skifteloven § 77. Komiteen er også enig med departementet i at det er behov for å opprettholde skifterettens varslingsplikt i forhold til testamentsarvinger og legatarer.