Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Reichskommissar Terboven hadde sitt kontor i Eidsvollsgalleriet store deler av krigen, og utstillingen «Da diktaturet fortrengte demokratiet» er derfor plassert i dette rommet. Foto: Stortinget.

Stort oppmøte på åpne omvisninger

Det var stor interesse for å se Stortinget fra innsiden fredag 10. april. De åpne omvisningene inkluderte blant annet en utstilling om okkupasjonen og en utstilling om riksrett. 

En Hitler-byste og en globus Hitler ga i gave er blant gjenstandene som stilles ut i Eidsvollsgalleriet. Foto: Stortinget.

Allerede før dørene åpnet var det lang kø utenfor stortingsbygningen. Stortingets besøks- og formidlingsseksjon og stortingsarkivet stilte med kunnskapsrike medarbeidere som kunne fortelle de besøkende om bygningens historie, politikk og det daglige liv.

Omviserne viste rundt i de mest kjente rommene i stortingsbygningen. Stortingssalen så ut til å skape begeistring, og mange så den med egne øyne for første gang. I trappehallen kunne publikum forsyne seg av stortings- og utstillingseffekter.

Høydepunktet for mange var å oppleve de to utstillingene i historisk sal og Eidsvollsgalleriet. I historisk sal får publikum oppleve utstillingen «Riksretten – en politisk domstol i 200 år». I Eidsvollsgalleriet markeres 75-årsdagen for 9. april 1940 med utstillingen «Da diktaturet fortrengte demokratiet». Her er blant annet Elverumsfullmakten stilt ut.

Les mer om omvisninger på Stortinget.

Sist oppdatert: 11.04.2015 10:44
: