Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden
Til forsiden

Studentstipendiat ved Stortinget

Stortingets utredningsseksjon ansetter hver vår og høst en studentstipendiat (juridisk student) som skal skrive stor masteroppgave

Stillingene er aktuelle for jusstudenter som har bestått alle eksamener på jusstudiet til og med 7. semester på masterstudiet eller tilsvarende. Ved vurderingen av søknadene legges vekt på gode karakterer, men også andre forhold.

Den som ansettes vil ha sitt arbeidssted i Stortingets utredningsseksjon, og forutsettes i tillegg til arbeidet med masteravhandlingen å bistå med utredningsoppgaver for seksjonen. 

Stillingene gir et unikt innblikk i arbeidet som skjer i Stortinget, fagkomiteene og administrasjonen. Utredningsseksjonen er tverrfaglig sammensatt og gir faglig bistand til representanter, politiske rådgivere, partigrupper og komiteer. Bistanden skal være oppdatert, faglig korrekt og partipolitisk nøytral. De fleste oppdrag er konfidensielle.

I tillegg til utredningsoppdrag vil studentstipendiatene bistå med å svare på henvendelser fra andre europeiske parlamenter. Gode engelskkunnskaper vil derfor være en fordel. 

Temaet for masteravhandlingen bør ligge innenfor fagfeltene europarett eller statsforfatningsrett, men også andre offentligrettslige temaer kan være aktuelle. 

Studentstipendiatene blir del av et hyggelig miljø, med gode muligheter for faglig diskusjon og utvikling. Kandidaten kan også påregne å få sin avhandling publisert i «Perspektiv», som gis ut av Stortinget. Med stillingen følger egen kontorplass/PC, og den gir tilgang til alle Stortingets velferdstilbud, herunder trimrom, kantiner og bibliotektjeneste. 

Studentstipendiatene i Stortingets utredningsseksjon deltar også i det vitenskapelige assistentmiljøet ved Senter for europarett.

Det er ønskelig med tilstedeværelse i hele perioden, og planer om praksis/trainee-opphold i samme periode må derfor opplyses om.

Ansettelsen er for ett år, normalt februar–februar eller august–august.

Stillingen lønnes som et halvt årsverk i lønnstrinn 37 (tilsvarende student-vit.ass.). Den som ansettes vil ha taushetsplikt om arbeidet i seksjonen.

Nærmere opplysninger kan fås ved henvendelse til seksjonsleder Henning Jakobsen, 92 40 81 60, henning.jakobsen@stortinget.no, eller professor Finn Arnesen

Spørsmål om administrative forhold kan rettes til kontorsjef Bente Marie Lindberg Kraabøl, b.m.l.kraabøl@jus.uio.no, Nordisk institutt for sjørett.

Søknadsskjema sendes på e-post til b.m.l.kraabøl@jus.uio.no

Det er ønskelig med kort beskrivelse av prosjekt/problemstilling for avhandlingen.

Skal du søke på flere vitenskapelige assistent stillinger under Nordisk institutt for sjørett, kan du gjøre det på samme skjema. Spesifiser i tilfelle hvilke stillinger søknaden gjelder.

Søknadsfrist er hhv. medio mars og medio september. Konkret frist finnes på nettsidene til Nordisk institutt for sjørett.

Aktuelle kandidater vil bli innkalt til intervju.

Sist oppdatert: 16.02.2024 15:20
: