Himanshu Gulati (FrP): Finner statsråden det urovekkende at 96 prosent av mobbesaker henlegges og at 44 prosent av sakene ikke engang etterforskes, og mener hun at politiet prioriterer disse sakene høyt nok og/eller at det kan være behov for en gjennomgang av politiets håndtering av mobbesaker, retningslinjer for hvordan slike saker skal følges opp, eller en revidering av innholdet i dagens kapittel 9A i opplæringsloven (som i stor grad også videreføres i den nylige vedtatte opplæringsloven når det kommer til mobbing)?
Begrunnelse
Jeg viser til Dagbladet sin serie av saker om mobbing i norsk skole, herunder saker om flere enkeltskjebner som har blitt utsatt for mobbing over lengre tid og hvor sakene har fått tragiske utfall.
I dag kan vi i Dagbladet lese at 96 prosent av mobbesaker henlegges, og at politiet i 44 prosent av disse sakene ikke finner grunn til å engang undersøke sakene. Jeg antar det betyr at flertallet av disse sakene dermed ikke etterforskes.
Advokat John Christian Elden uttaler også i saken at
"det er åpenbart at dette ikke har vært prioritet i politiet".
Med denne høye henleggeleseprosenten og stor andel saker som ikke engang etterforskes, er det stor grunn til å stille spørsmål på om politiet tar disse sakene på tilstrekkelig alvor, om mobbing prioriteres med ressurser i politiet og om opplæringslovens kapittel 9A fungerer godt nok.